Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el,ha szépen...

Qborka kérdése:

Mit rontok el,ha szépen megkel a tészta,de kicsit beleragad a kelesztőtálba, illetve nyújtani egyáltalán nem tudom,mert a kezemre ragad?

Figyelt kérdés

Liszt, instant élesztő,tojás,margarin,tej,cukor,só (Dr.oetker fahéjas csiga receptje) van a tésztában,recept szerint pontosan kimérve,minden szobahőmérsékletű.

Fém edényben kelt.


2022. nov. 22. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Paul HOllywood icipicit kiolajozza a kelesztőtálat, főleg ha lágyabb kelttésztát készít.


A tetejét meg szoktad szórni liszttel, mielőtt letakarod folpackkal vagy konyharuhával?

2022. nov. 22. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lisztezett felületre kell kiszedni, mikor nyújtod. És a kezed is legyen lisztes.
2022. nov. 22. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A vizet csak óvatosan szabad adagolni, aztán minél homogénebbre dolgozni, mielőtt újabb adagot adsz hozzá.


[link]


Ez pizzatészta, de nálam szépen előjött, hogy amikor rászántam az időt, és a lépéseket is betartottam, akkor tökéletes lett az állag, míg amikor nem szántam rá az időt, akkor kezelhetetlen lett.

2022. nov. 22. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Na itt egy PH pizzás videó:


https://www.youtube.com/watch?v=3xdR6Fl14fA

2022. nov. 22. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.


PH recept alapján készítettem bagettet és pizzát,szintén instant élesztővel. Remekül sikerültek.


Gondoltam,megpróbálom ezt a valamivel összetettebb fahéjas csiga receptet.


Nem liszteztem be a tetejét kelesztés előtt,de lisztes deszkára tetrem,a kezem is lisztes volt,mégis hozzám ragadt.


Kárba nem veszett,mert a töltelékkel összekeverve meg tudtam sütni, egy lepény lett a csiga helyet 🤣


A párom meg is ette,azt mondja finom volt. Én nem eszek édességet,ezért nem ettem belőle.

2022. nov. 27. 12:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Én míg kezdő voltam, addig hűségesen követtem a recepteket. Aztán rájöttem, hogy ahány liszt, vagy még az azonos gyártó azonos típusából is ahány évjárat, annyi féle folyadék megkötő képesség. Szóval egy ideje nem pontosan a recept alapján megyek. Követem a fő arányokat, de inkább adott keménységűre készítem a kelt tésztát, először egy kicsit kevesebb liszttel, és ha összeállt és nem a kívánt konzisztenciájú, akkor szitálok még rá egy-két evőkanálnyit, és tovább dagasztom. Míg olyan állagú nem lesz, amilyet szeretnék.

Ha a bagett és pizza jól sikerült, akkor olyan keménységű, vagy nem sokkal lágyabb tésztát készíts a fahéjas csigának is. Ha azzal a keménységű tésztával jobban tudsz dolgozni.

Én mondjuk egy habkártyát szoktam használni a kelesztő tálból való kiszedésre, ha lágyabb a tészta.

Az, hogy lepény lett a fahéjas csiga, arra utal, hogy a liszted folyadék felvevő képessége gyengébb volt, és sokkal hígabb lett a te tésztád, mint a recept írójának.

2022. nov. 28. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Hamarosan újra megpróbálom.
2022. nov. 28. 20:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!