Mit rontok el,ha szépen megkel a tészta,de kicsit beleragad a kelesztőtálba, illetve nyújtani egyáltalán nem tudom,mert a kezemre ragad?
Liszt, instant élesztő,tojás,margarin,tej,cukor,só (Dr.oetker fahéjas csiga receptje) van a tésztában,recept szerint pontosan kimérve,minden szobahőmérsékletű.
Fém edényben kelt.
Paul HOllywood icipicit kiolajozza a kelesztőtálat, főleg ha lágyabb kelttésztát készít.
A tetejét meg szoktad szórni liszttel, mielőtt letakarod folpackkal vagy konyharuhával?
A vizet csak óvatosan szabad adagolni, aztán minél homogénebbre dolgozni, mielőtt újabb adagot adsz hozzá.
Ez pizzatészta, de nálam szépen előjött, hogy amikor rászántam az időt, és a lépéseket is betartottam, akkor tökéletes lett az állag, míg amikor nem szántam rá az időt, akkor kezelhetetlen lett.
Köszönöm szépen a válaszokat.
PH recept alapján készítettem bagettet és pizzát,szintén instant élesztővel. Remekül sikerültek.
Gondoltam,megpróbálom ezt a valamivel összetettebb fahéjas csiga receptet.
Nem liszteztem be a tetejét kelesztés előtt,de lisztes deszkára tetrem,a kezem is lisztes volt,mégis hozzám ragadt.
Kárba nem veszett,mert a töltelékkel összekeverve meg tudtam sütni, egy lepény lett a csiga helyet 🤣
A párom meg is ette,azt mondja finom volt. Én nem eszek édességet,ezért nem ettem belőle.
Én míg kezdő voltam, addig hűségesen követtem a recepteket. Aztán rájöttem, hogy ahány liszt, vagy még az azonos gyártó azonos típusából is ahány évjárat, annyi féle folyadék megkötő képesség. Szóval egy ideje nem pontosan a recept alapján megyek. Követem a fő arányokat, de inkább adott keménységűre készítem a kelt tésztát, először egy kicsit kevesebb liszttel, és ha összeállt és nem a kívánt konzisztenciájú, akkor szitálok még rá egy-két evőkanálnyit, és tovább dagasztom. Míg olyan állagú nem lesz, amilyet szeretnék.
Ha a bagett és pizza jól sikerült, akkor olyan keménységű, vagy nem sokkal lágyabb tésztát készíts a fahéjas csigának is. Ha azzal a keménységű tésztával jobban tudsz dolgozni.
Én mondjuk egy habkártyát szoktam használni a kelesztő tálból való kiszedésre, ha lágyabb a tészta.
Az, hogy lepény lett a fahéjas csiga, arra utal, hogy a liszted folyadék felvevő képessége gyengébb volt, és sokkal hígabb lett a te tésztád, mint a recept írójának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!