Hogyan kell felhasználni a pestot?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Boltban vettem üveges pestot, viszont nem igazán tudom, hogyan kell felhasználni, nem is ettem még soha.
A kérdés: a pestot fel kell melegíteni előtte a tűzhelyen, vagy csak simán ráöntöm a tésztára? Ez egyébként 190 g-os, 2 adagra valót szeretnék főzni, kb. mennyit kell felhasználni?
Előre is köszönöm szépen!
2022. nov. 17. 21:01
1/5 anonim válasza:
Tésztára, tésztaszószként ráteszed, mellé tehetsz rá reszelt sajtot, friss paradicsom kockákat, olajos magvakat, nagyon finom. A pesto alapvetően már nem igényel hőkezelést, így bátran fogyaszthatod, ahogy kibontod. Még egy ötlet: pirítós kenyérre vékonyan kenve, friss zöldségekkel (uborka, paprika, lilahagyma) is isteni .
2/5 anonim válasza:
Tésztára, pirítósra, melegszendvicsre, quinolasaliba szoktam rakni.
3/5 anonim válasza:
Eredetileg a pestot kb azonos mennyiségü tésztafözölével kell elkeverni, hogy sürü mártás állaga legyen és ezt ekverni össze a leszürt tésztával.
De ezen kívül bárhogy használhatod, egyedül a tüzhelyen melegítést nem javaslom, mert egyrészt könnyen leég, másrészt meg éppen a friss zöldfüszeríz tünik el belöle.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!:)
2022. nov. 19. 08:58
5/5 anonim válasza:
Egyébként nagyon finom és gyors pogácsa-helyettesítö, ha leveles tésztára kened vékonyan, megszórod rezselt sajttal, feltekered (ezért kell vékonyan kenni!), szeletekre vágod és mint a kakaós csigát 200 fokon megsütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!