Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt az almás tésztát hogyan...

Ezt az almás tésztát hogyan kell megsütni?

Figyelt kérdés

Meg van ez a receptem, de nem igazán tudom, hogy hány fokon és milyen sütéssel (alul felül? légkeveréses, csak alul?) érdemes betennem a sütőbe és hány percig kb? Sütöttem, de még kiskoromban anyuval és a sütés részletei kimaradtak sajnos.

Receptem: 30dkg liszt, 5 kanál zsír, 10dkg cukor, 150ml tejfel, 1 sütőpor, pici só, fél citrom héja és 1 tojás. Plusz persze az almaréteg.

Azt tudom, hogy hogyan kell elkészíteni, arra tisztán emlékszem, csak hogy hány fok, hány percig nincs meg. Mikor látom, hogy kész van?

2022. nov. 13. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nagyon sokmindentől függ. attól is milyen vastag a tészta, milyen méretű az edény, milyen a sütőd. a helyedben 170-180 fokon sütném, légkeverésen. ha a sütőd nem tökéletes, akkor egyenletesen

percben kezdd 35-tel és nézegesd

2022. nov. 13. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Alul-felül, de jó a légkeverés is ahogy az első válaszoló írja. A tetejét le szoktam kenni tojással. Amikor szép aranybarnás egyenletesen a teteje akkor jó 170-180 fokon.
2022. nov. 13. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Alul-felül 180 fok, hogyha szép színt kap a teteje, akkor jó. Sütőtől is függ, hogy mennyi idő alatt, én nagyjából fél óra után már nézegetném.
2022. nov. 13. 23:18
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
De ha nem vagy biztos benne, akkor megszúrhatod fogpiszkálóval. Ha nem marad rajta ragacsos tészta, akkor belül is megsült.
2022. nov. 14. 06:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! A héten megpróbálkozom vele és írok hogy sikerült.
2022. nov. 14. 20:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Megsütöttem, 180°-on alul felül sütéssel olyan 35-40 perc volt, nagyon szuper lett. Legközelebb légkeverésessel is megpróbálom. Köszönöm mindenkinek!
2022. nov. 18. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!