Legjobb almás pite recept :))?
El tudnátok nekem küldeni vagy belinkelni a kedvenc almás pite recepteteket?
Légyszi csak olyat repectet küldjetek, amit már ti is kipróbáltatok. Köszi :)))
De hát mind ugyanolyan. A lényeg, hogy 1/5 tészta (ezt meghinted kekszporral, ami felszívja majd az alma maradék levét), 3/5 alma, 1/5 tészta rétegvastagságt kell tartani, és akkor jó lesz. Az alma a lényege, nem a tészta.
Illetve eleve édes fajta almát kell választani. Ennek nézz utána neten. Nekem golden a kedvencem.
A pitetészta az pitetészta, azon nincs mit mesélgetni.
A töltelék a lényeg, nekem fontos, hogy jó vastag legyen.
Lereszelem, jól kicsavarom, én nem főzöm meg sütés előtt.
Alá darált diót teszek, bele citromhéjat, fahéjat, a tetejére vaníliás cukrot. Kész!
Almás pite
1./ Almatöltelék: 10-12 db közepes méretű alma, 1 kanál fahéj, 1 evőkanál cukor, főzzük kb. 15 percig. Adunk hozzá kevés zsemlemorzsát, kicsit azzal is kb. 3 percig főzzük.
2./ Tészta:
35 dg liszt, fele legyen rétesliszt, fele sima liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg Ráma
10 dkg cukor
1 csipet só
Az előbbieket összemorzsoljuk, majd 1 tojássárgájával és kb. 2 evőkanál tejföllel összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük.
3./ Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk és meglisztezzük. A kinyújtott tésztát beletesszük, zsemlemorzsával (vagy dióval) megszórjuk és az almakrémet egyenletesen rajta elosztjuk, amit zsemlemorzsával megszórunk. Erre kerül a második lap.
180 fokon kb. 45 percig sütjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!