Mivel édesítsek? Miért olvad el minden a muffinban a gyümölcsön kívül?
Komolyan nem érted, hogy a gyümölcs miért nem olvad el és a gumicukor (ami, nyilván cukorból van) miért olvad el??
Attól, hogy szétolvad benne a csoki meg a cukor még érezned kéne az ízét!
Nem lehet, hogy keveset raksz bele?
Esetleg magvakat rakhatsz bele, mogyoró, dió, mandula stb...
A gumicukor cukorból és zselatinból van. A zselatin hő hatására megolvad.
Így érthető?
Tegyél bele aszalt gyümölcsöket apróra vágva - azok nem olvadnak el.
És a fentebb említett olajos magvak sem.
Szia, szívesen segítek, elég sok tapasztalatom van süzikkel, de nem teljesen értem a kérdést. Édesítés a cél vagy az hogy valami darabos legyen benne?
Ha édesítés a cél, akkor csinálj banános muffint, villával pepesített banánnal. De így nem lesz darabos, belekevereidk. Viszont ki lehet érezni az ízét.
Ha csak szimplán édesíteni szeretnél, akkor cukor, xilit, stevia stb mind jó.
Ha darabosra szeretnéd akkor lehet beletenni pl erdei gyümölcsöt, málna, ribizli stb, akkor darabos lesz, tehát amikor ráharalsz, érzed az ízét. Attól viszont inkább savanyú lesz mintédes.
Ha valami édeset szeretnél, amitől darabos és kiérződik, akkor vágj fel egy tábla (vagy kettő) fehércsokit, de nagy darabokra. Kb egy kockának a fele vagy harmada legyen, annál ne kisebb (ha kisebb, beleolvad)
A gumicukor azért olvad bele, mert cukor. A cukor az magas homersekleten folyekony. Tehat megolvad benne, es osszekeveredik a korulotte levo tesztaval.
A befott vagy gyumolcsdarab ho hatasara is ugyanaz marad, tehat nem olvad el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!