Bevàlt palacsinta receptet kérhetnék? Kezdö vagyok és nem sok alapanyagom van ahhoz hogy kísérletezzek.
2db tojàs van 1 liter tej 1kg liszt 1 kg cukor vaniliascukor olaj
Légyszi segítsetek miböl mennyit rakjak?
Valószínűleg az 1-es receptje jó, mert én is úgy csinálom, hogy ahány tojás, annyiszor 10 dkg liszt. A többit (szóda, tej) nem méregetem, hanem érzésre öntöm, de ezzel nem segítek neked, tehát az 1-es receptjét kövesd!
A pihentetés valóban fontos, azt ne hagyd ki!
Ja! És az első nekem mindig elszakad - állítólag másoknál is - ez ne vegye el a kedved!
Nálunk általában 1 tojás meg bele, 1 csipet cukor, 1 kiskanál olaj, 1 csipet cukor, 1 bögre tej, aztán szép lassan addig szitálom bele a lisztet, amíg falfesték sűrű nem lesz a tészta.
Habverővel keverd össze, vagy még jobb ha van gép, így nem lesz csomós.
Az állaga ha mint a falfesték, tehát mozgékony, de sűrű, akkor vékony, európai palacsintát kapsz.
Ha teszel bele egy kicsit több lisztet, és inkább már tejföl/joghurt állag, akkor magasabb amerikait.
A fő dolog a konzisztencia, ha ez megvan, akkor már lehet variálni, tojás helyett banán püré, nem búza hanem hajdina liszt, protein por, csináltam már sokféle vegán, meg fitnesz verziót is.
Túl sok cukrot nem szabad bele tenni, mert attól leragad. A vaníliásat megtartanám a töltelékbe. A palacsinta ízre semleges, nem édes de nem is sós.
A pihentetés tényleg segít, meg ha a tej egy részét szódával váltod ki az is, de ezek nélkül is palacsinta lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!