Indukciós főzőlaphoz tudtok ajánlani olcsóbb jó minőségű palacsinta sütő és lábast?
"olcsóbb jó minőségű"
Ez szerinted mit jelent?
Első jó választ adott..
Palacsintasütőből sima hagyományos öntött vas serpenyő a legjobb. Elvileg mágnesezhető, tehát használható indukcióson.
És láss csodát, olcsó, és jó!
Nem kopik le róla a tapadásmentes bevonat, ellenkezőleg, minden alkalommal csak tökéletesebb lesz!
Generációkon keresztül kitart, helyes használat mellett, és ha bediffundál a felületi molekuláiba a zsiradék, és kiég, gyakorlatilag örök élet + 1 nap.
Mindezt egy ezresért:
Ennél maradandóbbat nem sikerült még feltalálnia az emberiségnek.
Plusz előnyök: nem kell mosogatni. Örökségnek átadhatod a következő generációnak, mivel akkorra fogja elérni a serpenyő az aranykorát! :)
Egy link, hogy a kezdeteket megkönnyítsd:
6-os vagyok, amúgy szétnézhetsz a 2. link honlapján, itt nem néhány évre, hanem néhány generációra tervezett edények vannak.
Bár nem az az árkategória, mint az 1. link nyomott áras terméke, de megér egy "kirándulást" az ilyen-olyan csodabevonatos parasztvakítások világából kizökkenve!
#6-os , Javasolnám, hogy akkor mondj véleményt egyik, vagy másik termékről, ha van összehasonlítási alapod. Az, hogy nem tudod, hogy mi a különbség az acél és az öntöttvas alapanyagok közt, valamint, hogy nem tudod, hogy a fémeknek nem molekula , hanem kristályszerkezete van, ezt bárki elfogja nézni neked, de , hogy a linkelt ACÉL serpenyőt ne kellene mosogatni, azért az elég nagy ferdítés. Ráég arra az anyag, akárhogy is vigyázol vele és akkor nekiugorhatsz fémszivaccsal, hogy lesikáld. Viszont minden sikálás után újra ki kell égetni. Én sütöttem elég sokat ilyen acélserpenyőben, de nem okozott gondot azzal sem sütni,bár indukcióson egy kicsit trükközni kell vele. A kerámia bevonatos egy felsőbb kategória. Ennek a belső felét tényleg nem kell mosogatni sem, mert ledobja magáról még a mosogató szert is. Írta is a használati utasítás, hogy elegendő egy konyhai papírtörlővel áttörölni. Nem marad rajta semmi ételmaradék.
Indukcióson, acélserpenyővel a következő technika vált be:
1000W-on felhevít, alapanyagot elterít benne, majd rögtön vissza kell venni 500W-ra és az első oldalt így kell megsütni. Erre azért van szükség, mert 1000W-on gyorsan megsül az oldal, de a tésztának nincs elég ideje nedvességet veszíteni. Forgatáskor elszakad a még nedves tészta. Ha sikerült balesetmentesen átfordítanod, a második oldal már mehet 1000W-on.
6: gázon sütéshez jók ezek a régifajta vasserpenyők, de tratok tőle, hogy mivel idővel kidomborodik az alja, az indukcióshoz nem lesz megfelelő...
Fizikai szempontból jó (hiszen vas), de ha nem "fekszik fel" az indukciós felületre, nem tud jól melegedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!