Tojáskocsonya levesbetét főzése?
Hát, ez eddig több ismeretlenes...
És a nagyobb jénait, mibe teszed? Sütőbe?
Sütőben kigőzölve viszont nem föltétlenül tökölnél jénaival.
Simán csak tepsi, és víz. Forró víz.
A kicsi edényeket, amiben a tojáskocsonya van, vajazd ki!
A hőmérsékletre nagyon figyelj, a legnagyobb részt ezen múlik. A fehérje 70 fokon is kicsapódik, inkább kímélőbe nyomjad, de tovább.
A kis edényeket vagy ne takard le, vagy csak részben, ez igazából a sütőtől és a sütési funkciótól is függ...
... tulajdonképpen arról van szó, hogy ezt ki kéne gőzölni, ugyanakkor a túl sok gőz se jó, mert ha lefeded, akkor a gőz a tojásba csöpög vissza, és felhígítja.
Úgyhogy ha elsőre csinálod, többször nézz rá, hogy viselkedik, (ez adott sütőtől függ)
és annak függvényében módosíts, ahogy az alapanyag viselkedik.
Ha megszilárdult, vedd ki a forró vízből, és ha a kis edény bírja, tedd hideg vízbe!
Teljesen hűtsd ki, mielőtt kiszeded a formából.
És hűtőben pihentesd, mielőtt felvágod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!