Miért nem omlós a tészta?
Figyelt kérdés
Régi recept alapján csináltam hókiflit rétesliszt, tejföl, vaj és kevés cukor. Összedolgoztam, megsült és kemény. Mit csináltam rosszul?2022. okt. 15. 19:38
1/9 anonim válasza:
Vaj teljesen hideg volt? Előre elmorzsoltad a hideg vajat a liszttel? Gyoraan dokgoztál?
Ha a kezed melegetol picit megpuhul vsgy eleve puha vajat hasznaltal, az lesz a hiba
2/9 anonim válasza:
Az is lehet, amit a második írt, de lehet túlsütötted és azért lett kemény
3/9 A kérdező kommentje:
Puha volt a vaj.
2022. okt. 15. 19:53
4/9 anonim válasza:
Túlsütötted. Hány percig sütötted hány fokon?
5/9 anonim válasza:
A jó omlós tésztába kell egy kis zsír. És vaj, nem margarin.
7/9 A kérdező kommentje:
Nem sütöttem túl, inkább még picit sületlen is. Zsírt nem tettem a tésztába. Nem szeretem a hideg rama kockát, sose sikerül jó állagú tésztát gyúrni, emiatt használtam puha vajat.
2022. okt. 15. 21:41
8/9 anonim válasza:
En is mindigcjeghideg vajat teszek a keses robotgepbe a liszthez. Mindig finom omlos lesz a teszta.
9/9 anonim válasza:
A rama kocka nem vaj, omlós tésztához muszáj vajat használni, ami legalább 82%-os zsírtartalmú. És gyorsan, hidegen kell osszedolgozni a liszttel, utána jöhet minden más, de folyadékbol max kevés, inkább tojassargaja, és ha még néhány evokanapl víz kell, akkor csak jéghideget. Ha pedig osszegyurtad, utána hűtőben pihentetni. Margarinnal vagy meleg zsiradekkal sose lesz igazán omlós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!