Mit lenne érdemes még hozzáadni hogy sűrűbb/tartalmasabb legyen?
Főztem chanko nabét. Ezt eszik a szumó birkózók is, hogy hízzanak.
Raktam bele csirkemellet, káposztát, vöröshagymát, fokhagymát, retket, tofut, gombát.. Drága vagy nehezen beszerezhető japán dolgokat, mint a szójaszósz vagy a miso szósz, nem raktam bele, de helyette hozzákevertem egy adag disznózsírt, hogy sűrűbb legyen.
Összességében nagyon finom lett. De nekem inkább tűnik egy diétás kajának. Nincs olyan laktató, mint pl egy székelykáposzta, pedig az is egytálétel..
Meg akarom csinálni mégegyszer, de sűrűbbre. Mi kéne még hozzáadni? Levestésztára gondoltam, de az mennyire illene a káposztához? Szerintem furcsa lenne bele. Meg így is elég kevés leve van, a tészta mégjobban felszívná. Vagy esetleg krumplit? Vagy valami kalóriadúsabb zöldséget
"hozzákevertem egy adag disznózsírt, hogy sűrűbb legyen."
Az igen! :D Komoly...
Disznózsírt láttál már felolvadva? Sűrű volt? XD
Folyik mint a víz, ha ételbe rakod, ugyanúgy folyékony lesz, ezt fogy raktad össze logikában, hogy az majd sűríteni fog? :D
Ráadásul hozod példának a székelykáposztát, tehát konkrétan 1 mm-re vagy a megoldástól.
A székelyben mi sűrít? Nem a liszt? Hogy be kell habarni? Meg dúsít rajta a tejföl.
Ha már sertészsír, akkor pont erre találták fel a rántást. A rántásban nem a zsír sűrít, hanem a liszt. A zsiradék arra kell, hogy különválassza a liszt szemcséket, és ne csomósodjon a liszt, meg ha meg akarod pirítani a lisztet, akkor egy hőközvetítő közegként funkcionál a zsiradék.
De elkeverni a lisztet valami tejtermékkel, sőt, sima vízzel is lehet, a pirítás is olyan, hogy zsiradék nélkül is lehet, csak nehéz, vagy pirítás nélkül is lehet használni "rántást" (ez a beurre manié)
tökmindegy, magát a sűrítést a liszt végzi!
Vagy használhatsz keményítőt is, simán hideg vízzel elkeverve, majd óvatosan az ételhez adagolva. De zsírral sűríteni az pont annyira hatékony, mint ha vízzel akarnál sűríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!