Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lenne érdemes még hozzáadn...

Mit lenne érdemes még hozzáadni hogy sűrűbb/tartalmasabb legyen?

Figyelt kérdés

Főztem chanko nabét. Ezt eszik a szumó birkózók is, hogy hízzanak.

Raktam bele csirkemellet, káposztát, vöröshagymát, fokhagymát, retket, tofut, gombát.. Drága vagy nehezen beszerezhető japán dolgokat, mint a szójaszósz vagy a miso szósz, nem raktam bele, de helyette hozzákevertem egy adag disznózsírt, hogy sűrűbb legyen.

Összességében nagyon finom lett. De nekem inkább tűnik egy diétás kajának. Nincs olyan laktató, mint pl egy székelykáposzta, pedig az is egytálétel..

Meg akarom csinálni mégegyszer, de sűrűbbre. Mi kéne még hozzáadni? Levestésztára gondoltam, de az mennyire illene a káposztához? Szerintem furcsa lenne bele. Meg így is elég kevés leve van, a tészta mégjobban felszívná. Vagy esetleg krumplit? Vagy valami kalóriadúsabb zöldséget



2022. okt. 13. 02:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A szumózók ezt nem magában eszik, ez inkább fehérjeforrás nekik a belefôzött nagy adag hús miatt. Emellé nagy adag rizst fogyasztanak, az adja hozzá a többlet kalóriát.
2022. okt. 13. 04:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem azért eszik, hogy hízzanak, főleg nem a szumó birkózók. Amit készítettél a tradicionális ízesítés nélkül káposztás csirke, köszönő viszonyban nincs az eredeti étellel, tulajdonképpen bármit beletehetsz, csak ne hívd az eredeti nevén.
2022. okt. 13. 04:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"hozzákevertem egy adag disznózsírt, hogy sűrűbb legyen."


Az igen! :D Komoly...

Disznózsírt láttál már felolvadva? Sűrű volt? XD

Folyik mint a víz, ha ételbe rakod, ugyanúgy folyékony lesz, ezt fogy raktad össze logikában, hogy az majd sűríteni fog? :D


Ráadásul hozod példának a székelykáposztát, tehát konkrétan 1 mm-re vagy a megoldástól.

A székelyben mi sűrít? Nem a liszt? Hogy be kell habarni? Meg dúsít rajta a tejföl.

Ha már sertészsír, akkor pont erre találták fel a rántást. A rántásban nem a zsír sűrít, hanem a liszt. A zsiradék arra kell, hogy különválassza a liszt szemcséket, és ne csomósodjon a liszt, meg ha meg akarod pirítani a lisztet, akkor egy hőközvetítő közegként funkcionál a zsiradék.


De elkeverni a lisztet valami tejtermékkel, sőt, sima vízzel is lehet, a pirítás is olyan, hogy zsiradék nélkül is lehet, csak nehéz, vagy pirítás nélkül is lehet használni "rántást" (ez a beurre manié)

tökmindegy, magát a sűrítést a liszt végzi!

Vagy használhatsz keményítőt is, simán hideg vízzel elkeverve, majd óvatosan az ételhez adagolva. De zsírral sűríteni az pont annyira hatékony, mint ha vízzel akarnál sűríteni.

2022. okt. 13. 05:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért is raktam bele zsírt, hogy magasabb legyen a kalóriatartalma, hízni akarok
2022. okt. 13. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Na arra jó. Legközelebb ha nem akarsz rántással tökölni, akár hidegen is belegyúrhatsz lisztet a zsírba, vagy sima vizes kötéssel behúzod, vagy ugyanúgy vizes kötés, de keményítővel.
2022. okt. 13. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!