Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen Martini alapú koktélok...

Milyen Martini alapú koktélok vannak?

Figyelt kérdés
2008. dec. 23. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
mArtini dry, ginnel és olajbogyóval.
2008. dec. 23. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 yuda ***** válasza:
73%

Ha egy bárban vagy étteremben Martinit rendelünk, különböző dolgokat kaphatunk. Mindenképpen ital lesz persze, de Amerikában koktél, Európában inkább vermut. Mindkettő jogos, hiszen a tengerentúlon a Martini elsősorban koktélként ismert, mely eredetileg gin és vermut jeges keveréke volt olajbogyóval megbolondítva.


Martini Extra Dry változatot például hagyományosan olíva bogyóval, az édeskés, kissé vaníliás Martini Bianco-t citromszelettel, a legintenzívebb ízű, édes-keserű Martini Rosso-t pedig narancs szelettel isszák szerte a világon.

2008. dec. 23. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Bacardi Martini

3 cl Bacardi Rum Light-Dry, 2 cl száraz vermut, 1 zöld olajbogyó.Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, a rumot és vermutot hozzáadjuk, elkeverjük és koktélospohárba szűrjük. Az olajbogyót beletesszük


Rolls Royce (Forró ital)

Hozzávalók személyenként:2 cl édes fehér Martini, 2 cl gin, teáskanál benediktiner, pár csepp angostura, 1 dl víz.

Elkészítés: A vizet feltesszük melegedni, s közben összekeverjük a Martinit és a gint, majd a forró vízbe öntjük. Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadunk egy teáskanál benediktinert, pár csepp angosturát és azonnal tálaljuk.


Grog Martinique (Forró ital)

Hozzávalók 4 személyre:1,2 dl rum, 1 db citrom vagy narancs, 4 csésze erős tea, 4 evőkanál cukor, reszelt szerecsendió.

Elkészítés: A citromot vagy narancsot héjastól felkarikázzuk és egy tűzálló tál aljára fektetjük. Megszórjuk a cukorral és a reszelt szerecsendióval, majd leforrázzuk a négycsészényi erős teával. Lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk.

Grogospoharakba töltünk személyenként 3 cl rumot és erre öntjük a forró keveréket. Azonnal tálaljuk.


Perfect Martini

4 cl Gordon's Dry Gin, 1 cl száraz vermut, 1 cl piros vermut, citromhéj.Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, a gint és vermutot hozzáadjuk, megkeverjük és kis koktélospohárba szűrjük. Citromhéjjal permetezzük


Bamboo koktél

2 D narancs-keserű, 1/3 Chartreuse zöld, 1/3 piros vermut, 1/3 száraz gin.Keverőpohárban keverjük. Díszítés egy szem cseresznyével. Az ital felszínérecitromhéjból olajat fröccsentünk.MARTINI (száraz)3 D narancs-keserű, 2/3 száraz gin, 1/3 piros vermut.Keverés keverőpohárban (mixelőpohár), díszítés 1 szem olivabogyóval. Az italfelszínére citromhéjból olajat fröccsentünk.

2008. dec. 23. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2008. dec. 23. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Martini koktél


Ismét egy koktél, amit Ditém a londoni munkahelyéről hozott magával: Martini koktél. Neten bóklászva sokféle változatra lehet rábukkanni: bloody maryhez hasonlóan készülhet ginnel vagy vodkával, adhatunk hozzá triple sec-et vagy cointreau-t, almalevet, epret vagy gránátalmaszirupot is. Ditém egy ezeknél sokkal egyszerűbb, de annál kifinomultabb változatot készített el.


martini koktél vodka jég zöld olivabogyó olajbogyómartini koktél


A jó sok jeget meglocsolta egy kevés száraz martinivel, összerázta, majd egy kicsit állni hagyta, hogy a jég szivacsként megszívhassa magát martinivel. Ezután kiöntötte a martinit (igen, a lefolyóba! ;) ), majd vodkát öntött a jégre (a gin talán az elterjedtebb, de néha kis mennyiség is fejfájást eredményezhet). Alaposan összerázta, majd ezt már a pohárba szűrte és 3 szem fogpiszkálóra felszúrt zöld olivabogyóval kaptam meg. Kívánságomra - mert sajnáltam a lefolyón lefolyni látni a martinit - próbaként elkészítette úgy is, hogy nem öntötte ki a martinit, de sokkal jobban tetszett a kiöntött martinis változat, mert sokkal finomabban, szubtilisebben volt benne jelen a martini. Az olivabogyó pedig egyáltalán ne legyen elrettentő - azzal együtt volt csak az igazi! Nem is tudom, hogy miért teszik a boltokban a szegény olivabogyókat mindig olajba vagy sós lébe, mikor tehetnék martinis vodkába is ... ;) (recept)

2008. dec. 23. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
De a legegyszerűbb ha a martinit összekevered gyümölcslével. :-) Az is finom.
2008. dec. 24. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Az egyik kedvenc italom a Rosso Jazz :)

Itt megtalálod: [link]

2010. jún. 3. 03:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Phoney ***** válasza:

Negroni.


Édes vermut (martini bianco v. rosso), gin és Campari egyenlő arányban, jégre töltve. Egy kicsit keserű, de nagyon jó kortyolgatni:)

2010. nov. 13. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!