Ki mit főz jövőhéten?
#12
Nagyon egyszerű és főleg gyors.
Tepsibe zsírt olvasztok - ennek mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretitek a sültzsíros kenyeret, mi imádjuk - a farhátakat sózom, borsozom (kívül-belül) “fejtől-lábtól” befektetem a tepsibe, a belsejüket me
Elszállt!
A belsejüket megtömöm dinsztelt hagymás, áztatott zsemlés/kenyeres töltelékkel, olyannal amivel a dagadót is töltöd (kenyér/zsemle, tojás, só, bors, petrezselyemzöld és dinsztelt hagyma) Turbózhatod apróra vágott főtt tojással, vagy májjal, esetleg gombával, vagy bármi kis maradék kolbásszal, sonkával, de simán is finom.
A zsírba darabolok melléjük egy kisebb vöröshagymát, ízlés szerint fokhagymát, teszek hozzá kb. 1 dl vizet, lefóliázom és irány a sütő!
13-14-es vagyok és annyit még, hogy ez nem vastag hús, amikor átforrósodik, onnantól számítva kb fél óra elég neki, (közepes lángon) de úgyis nézed majd. Amikor már a farnál puha, akkor már nem teszed vissza a fóliát, hanem 10 percet pirítsd!
Azt hiszem ennyi a lényeg, jó étvágyat!😋
Megint én!🙂
Azt nem mondtam, hogy a hátukra fordítva teszed a zsírba a tepsibe, nyílással, töltelékkel felfelé és nem kell forgatni, így marad végig!
Köszi a szuper menüket! Én innen fogok ötletelni a jövő hét utánra, hogy mit együnk!
Holnap és kedden nem lesz otthon senki. Nem főzünk.
Szerda: Gyümölcsleves, zöldséges rizs
Csütörtök: Tejbegríz
Péntek: Borsos tokány tört burgonyával
Szombat: saláta nap
Vasárnap: húsleves, sült tarja, mellette sült burgonya, uborka saláta és meggyes pite
(Főzünk, amíg van miből ……)
Szép hetet mindenkinek!
#17
Nagyon szívesen! Majd írd meg, hogy hogy ízlett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!