Készen kapható pizzatésztára szoktam saját feltétet tenni, sima gázsütőm van. Mi az ideális hőfok, sütési idő és magasság, hogy ne merev kenyérlángos legyen a végeredmény?
Ne melegítsd elő a sütőt, hideg sütőben kezdd el sütni kb 180 fokon.
2022. szept. 20. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Jamie Oliver tésztáját használom, az nem szikkad meg. Amúgy a boltinál tegyél alulra egy kis vizet egy tepsiben, hogy párás legyen a sütő! Jól elő kell melegíteni, max. fokozaton 8 perc ált.!
2022. szept. 20. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
a készen kapható izé egy gyári lepény, köze nincs a pizzához.
2022. szept. 20. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Próbáld meg, hogy a sütés előtt teszel be egy lábasba vizet és gőzben legyen sütéskor.
2022. szept. 20. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
A hidratáció nem árt a pizzatésztának de nem attól fog jól megsülni, ha eddig keményre sült. Nagy hőfok, előmelegített sütő és sütőlap (!) amire teszed a pizzát. Minél gyorsabban sül annál puhább lesz a belseje és ropogós a külseje, az eredeti olasz pizzák 2 percig sülnek. Ha 5 percnél tovább kell sütnöd mert nincs sütőlap ami megpirítja az alját és magas hőfok, keksz lesz belőle.
2022. szept. 20. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Attól függ, hol szárad ki nagyon. Ha csak felül a széle, akkor oda is kenj egy kis paradicsomszószt, az megvédi valamennyire. Ha az alja is, akkor tegyél alá alufóliát úgy, hogy a matt fele legyen lefelé. Egy réteg elég, másképp gyurma marad a tészta.
És ami nagyon fontos: Forró sütőbe tedd eleve, ne azzal együtt melegítsd. Nyugodtan tekerd fel maximumra, nem lesz gond.
2022. szept. 21. 04:00
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Ha sütőben sütöd és kemény lesz, akkor túl sokáig sütöd és magas hőfokon. Süsd kevesebb ideig és ne olyan nagyon magas hőfokon.
Én szoktam venni ilyen előre készített pizzatésztát a pékségben. (Nem fagyasztott és nincs rajta semmilyen feltét, csak maga a tészta van, 2 db a zacskóban.) Nekünk grillezős mikrónk van és abban teszem be a feltétekkel megpakolt pizzát és addig sütöm amíg a sajt meg nem olvad rajta. Így finom meleg és puha marad a pizzatészta. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!