Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért folyik ki, vagy lesz...

Miért folyik ki, vagy lesz üreges belül a rántott sajtom?

Figyelt kérdés

Én az interneten már minden praktikát felkerestem, kipróbáltam.


Trapista sajtot használok, sok helyen azt olvastam az az egyik legjobb a célra.


Panírozni kipróbáltam már a sima liszt - tojás - morzsa megoldást, azonnal kifolyt.

Aztán olvastam a neten ezt a tej - liszt - tej - liszt - tojás - morzsa megoldást, úgy folyt ki mintha fizetnének neki érte.


Aztán meg a liszt - tojás - morzsa - tojás - morzsa megoldást is próbáltam. Ez volt eddig a legjobb, itt példányok fele folyt ki kb, de a másik probléma szintén fennállt, mégpedig hogy a rántott sajtok üregesek lesznek. Tehát egy üreges panírt kapok, aminek belül a falára 1 mm vastagságban rá van tapadva a sajt.. Mintha valami lufi lenne, a közepe tiszta levegő.


Amikor éttermekből rendelem az olyan gyönyörű, vastag, tömör rántott sajt. Ezt miért lehetetlen elérni?


Mit kellene másként csinálnom?



2022. aug. 29. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

A pobléma hogy hamarabb olvad a sajt mint szilárdul a panír (liszt tojas morzsa tojas morzsa ami nekem bevalt)

Panirozasnal nagyon kell figyelni hogy amivel forgatjuk az ne sertse fel a felszinet mert ott fog kifolyn

A masik dolog ha az olaj tul forro es hamar elfolyim a sajt de a panir még nyers. Ezt ki kell tapasztalni.



Legkozelebb probald azt hogy bepanirozod, es folpackkal belelt muanyag dobozban lefagyasztod. Minden reteg koze folpack es ne erjenek ossze a pabirozott sajtok.

Ha kjfagyott, fagyottan tedd a ne tul forro de ne tul hideg olajba


Igy kb meg jobb mert ugymond mirelit kajakent funkcional. Egyszer panirozol sokt es utana mindig van mit elovenni

2022. aug. 29. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
(Akkor ureges ha mar kifolyt belole a sajt)
2022. aug. 29. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Egyszerű,kétszer kell panírozni.Masodiknál csak tojás morzsa.Sarkokat jól nyomd meg mert legtöbbször ott folyik ki.
2022. aug. 29. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Sajnos nem csak akkor üreges ha kifolyt belőle a sajt. Mármint volt olyan rántott sajt ami egyáltalán nem folyt ki, kívülről tök jónak tűnt, de fel volt puffadva, és ahogy írtam, mintha lufi lenne tele levegővel, és belül a falra fel volt tapadva nagyon vékony rétegben a sajt... Így lényegében sajtos panír az étel, nem rántott sajt.

2022. aug. 29. 15:07
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Liszt-tojást kell duplázni, utána mehet a zsemlemorzsa, vastagon, alaposan nyomkodd rá. Utána óvatosan helyezd lapos négyzetes lapátra és engedd bele óvatosan az olajba. Ne forgasd, míg meg nem szilárdul a külseje. Sajnos ha picit is sérül a panír miközben beleteszed az olajba, akkor ott ki fog folyni. Anyukám sütés előtt hűteni szokta, az is segít.
2022. aug. 30. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Még az jutott eszembe, hogy nem túl vékonyra vágod a sajtot? Ujjnyi vastag kell legyen kb.
2022. aug. 30. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor éttermekből rendelem az olyan gyönyörű

Mit kellene másként csinálnom?"


Rendelj többet étteremből! :D


Vagy csinálj meg te is 20 éven keresztül napi 30 adagot, és egyből jó lesz a végeredmény! XD

2022. aug. 30. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
2023. okt. 23. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
#8 vagyok, kieg.: Ne süsd túl, attól puffad fel; a sajtból felszabaduló gőz szétnyomja a panírt. Kb. egy perc elég neki. Amint puffadni kezd, azonnal ki kell venni. Csak ne tegyél egyszerre sokat az olajba, mert elhűti, és hamarabb szét fogja nyomni, minthogy kisülne a panír. 1-1,5 cm vastag sajt, bepanírozva, 180 fokos olajban, egyszerre 2-3 szelet. Nekem így mindig tökéletes.
2023. okt. 23. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!