Miért folyik ki, vagy lesz üreges belül a rántott sajtom?
Én az interneten már minden praktikát felkerestem, kipróbáltam.
Trapista sajtot használok, sok helyen azt olvastam az az egyik legjobb a célra.
Panírozni kipróbáltam már a sima liszt - tojás - morzsa megoldást, azonnal kifolyt.
Aztán olvastam a neten ezt a tej - liszt - tej - liszt - tojás - morzsa megoldást, úgy folyt ki mintha fizetnének neki érte.
Aztán meg a liszt - tojás - morzsa - tojás - morzsa megoldást is próbáltam. Ez volt eddig a legjobb, itt példányok fele folyt ki kb, de a másik probléma szintén fennállt, mégpedig hogy a rántott sajtok üregesek lesznek. Tehát egy üreges panírt kapok, aminek belül a falára 1 mm vastagságban rá van tapadva a sajt.. Mintha valami lufi lenne, a közepe tiszta levegő.
Amikor éttermekből rendelem az olyan gyönyörű, vastag, tömör rántott sajt. Ezt miért lehetetlen elérni?
Mit kellene másként csinálnom?
A pobléma hogy hamarabb olvad a sajt mint szilárdul a panír (liszt tojas morzsa tojas morzsa ami nekem bevalt)
Panirozasnal nagyon kell figyelni hogy amivel forgatjuk az ne sertse fel a felszinet mert ott fog kifolyn
A masik dolog ha az olaj tul forro es hamar elfolyim a sajt de a panir még nyers. Ezt ki kell tapasztalni.
Legkozelebb probald azt hogy bepanirozod, es folpackkal belelt muanyag dobozban lefagyasztod. Minden reteg koze folpack es ne erjenek ossze a pabirozott sajtok.
Ha kjfagyott, fagyottan tedd a ne tul forro de ne tul hideg olajba
Igy kb meg jobb mert ugymond mirelit kajakent funkcional. Egyszer panirozol sokt es utana mindig van mit elovenni
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem csak akkor üreges ha kifolyt belőle a sajt. Mármint volt olyan rántott sajt ami egyáltalán nem folyt ki, kívülről tök jónak tűnt, de fel volt puffadva, és ahogy írtam, mintha lufi lenne tele levegővel, és belül a falra fel volt tapadva nagyon vékony rétegben a sajt... Így lényegében sajtos panír az étel, nem rántott sajt.
"Amikor éttermekből rendelem az olyan gyönyörű
Mit kellene másként csinálnom?"
Rendelj többet étteremből! :D
Vagy csinálj meg te is 20 éven keresztül napi 30 adagot, és egyből jó lesz a végeredmény! XD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!