Francia salatanak mi a recepje? Orulok mas recepteknek is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
mindmegett.hu
stahl.hu
ird be a keresobe, tobbet is kiad!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én kezdö vagyok,de azért megosztom veled az én receptemet:)
egy csomag mirelit vegyes zöldség(borso,répa,krumpli,fehérrépa,zeller,izlés szerint)vagy van francia salàta alap.
egy-két ecetes uborka
majonéz,tejföl,so
aprora vàgott alma
citromlé,
pici kanàl porcukor.
A mirelit zöldséget megpàrolom,hagyom kihülni.
majonézt,tejfölt,mustàrt ,söt kikavarom,hozzàadom az aprora vàgott savanyu ubit,almàt(kihagyhato)
pàr csepp citromlé,kevés porcukor(ez is kihagyyhato)
és az összeset egyben érlelni hagyjuk a hütöben több oràra,de a legjobb egy egész éjszakàra!
Mennyiség:
4 dl tejföl
2 dl majonéz
kiskanàl mustàr
csipetnyi so
pàr csepp citromlé
kiskanàl cukor
Izlés szerint mög virsli is rakhato bele,karikàkra vàgva!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha igazi francia salátát szeretnél, kövesd régi bevált és nem mélyhűtott anyagokból való receptemet.
1 kg héjában főtt burgonya, megtisztítva,
2 szál megfőtt sárgarépa
2-3 csemege uborka és 4-5 szelet csemege cékla 1 hámozott alma.
Zöldborsót még véletlenül se tégy bele - az nem francia saláta!
Ezeket a hozzávalókat nagyon kis kockákra vágva összekeverem ( a cékla elhagyható, bár gyönyörű rózsaszínű lesz a saláta tőle!!!). Elkészítem a majonézt: az egyszerűség kedvéért kész majonéz+porcukor+mustár+citromlé, meg bőven tejföl és összekeverem a hozzávalókkal. Álljon fél napig a hűtőben.Nem fogtok csalódni benne!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Na probàltad valamelyiket?
Amugy én bàrhol ettem még,mindenütt borsoval làttam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én vendéglátós suliba jártam, de ott azt tanították, hogy a franciasaláta egyik alapanyaga a borsó! És cékla nem kell bele, attól nem lesz már franciasaláta!
Én szoktam beletenni:krumplit, répát, borsót, főtt tojást, kukoricát, ecetes uborkát, almát. A majonézt pedig magamnak készítem, majd tejföllel dúsítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!