Van egy csomó szeletelt bacon szalonnám. Mit csináljak belőle? Hús nincs.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem a baconszalonna kisütve a legfinomabb...én ropogósra szoktam sütni serpenyőben.
Vagy pl tekerhetsz bele aszaltszilvát, úgy is nagyon finom sütőben kisütve.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Attól függ, reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy esetleg ebédre, vacsorára akarod. Meg persze mi van még mellé?
Kisebb étkezésre én azt szoktam, hogy olajon megpirítom a bacon-t, és mikor majdnem kész, akkor teszek hozzá egy kis tojást tükörtojásként, amit a baconnel együtt sütök tovább.
Nagyobb étkezésre: pirítasz bacon-t, amit vagy pörköltesen piros paprikával, vagy olaszosan sűrített paradicsommal felengedsz, de ne folyjon, maradjon sűrű, főzöl ki rizst, párolsz zöldséget, és ezeket így összekevered (fél óra alatt kész).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
megosztom veled az egyik kedvencem: baconös szezámos tészta (egyébként sonkával is lehet csinálni)
egy kis olajon pirítasz kis hagymát fokhagymát serpenyőben, után hozzáadod a bacont, összepirítod, végül szezámot adsz hozzá, azt is lepirítod kicsit. végül a kész kifőtt tésztát hozzáadod összekevered és már eheted is!:)
a másik amit én csinálnék az egy olaszos tészta, a lényeg h olyan mint a bolognai csak nem darálthús van benne hanem bacon. kb ugyanúgy kell csinálni: hagyma, fokhagymát olajon, hozzáadod a bacont, félig lepirítod, utána a paradicsomsűrítményt meg olaszos fűszereket (vagy fűszerkeveréket) összerottyantod, és mehet a tésztára.
de ha simán megpirítod nagyon jó feltét mondjuk egy krumplifőzelékhez. vagy gondolom más főzelékekhez is jó, én csak a krumplifőzeléket szeretem.:)
de tojással is összesütheted, akár tükörtojás alá, akár rántotta alá. én a múltkor olyat csináltam h hagyma fokhagyma utána ahhoz adtam a bacont ahhoz egy kis paradicsomot ezt mind serpenyőben persze és a végén a felvert tojást rá. isteni finom volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Csirkemájat tekerd be vele, és süsd ki!
Vagy bélelj ki vele egy sütőformát, és csinálj csőben sült zöldségeket!
Tudod? Besamel mártással leöntöd a nyers zöldségeket, ezt enyhén fűszerezheted is a szád íze szerint, és a tetejére is bacon csíkokat tegyél, vagy reszelt sajtot!
Be a sütőbe, és nyami!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én krumplira szoktam rá tekerni, és úgy sütöm meg.Nagyon finom.
Ha nagyobb szemek a krumplik, vágd ketté.
Tepsibe teszem őket, és fóliával letakarom.
Magában is jó, meg persze húsokhoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!