Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy csomó szeletelt bacon...

Van egy csomó szeletelt bacon szalonnám. Mit csináljak belőle? Hús nincs.

Figyelt kérdés
2010. szept. 24. 11:52
1 2
 1/12 Réti bubuzér ***** válasza:
50%
Ruhát, mint Lédi Gyagya :D
2010. szept. 24. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a baconszalonna kisütve a legfinomabb...én ropogósra szoktam sütni serpenyőben.

Vagy pl tekerhetsz bele aszaltszilvát, úgy is nagyon finom sütőben kisütve.

2010. szept. 24. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
süsd ki és csinálj hozzá valammi főzeléket, esetleg krumplipürét.
2010. szept. 24. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy esetleg ebédre, vacsorára akarod. Meg persze mi van még mellé?


Kisebb étkezésre én azt szoktam, hogy olajon megpirítom a bacon-t, és mikor majdnem kész, akkor teszek hozzá egy kis tojást tükörtojásként, amit a baconnel együtt sütök tovább.


Nagyobb étkezésre: pirítasz bacon-t, amit vagy pörköltesen piros paprikával, vagy olaszosan sűrített paradicsommal felengedsz, de ne folyjon, maradjon sűrű, főzöl ki rizst, párolsz zöldséget, és ezeket így összekevered (fél óra alatt kész).

2010. szept. 24. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

megosztom veled az egyik kedvencem: baconös szezámos tészta (egyébként sonkával is lehet csinálni)

egy kis olajon pirítasz kis hagymát fokhagymát serpenyőben, után hozzáadod a bacont, összepirítod, végül szezámot adsz hozzá, azt is lepirítod kicsit. végül a kész kifőtt tésztát hozzáadod összekevered és már eheted is!:)

a másik amit én csinálnék az egy olaszos tészta, a lényeg h olyan mint a bolognai csak nem darálthús van benne hanem bacon. kb ugyanúgy kell csinálni: hagyma, fokhagymát olajon, hozzáadod a bacont, félig lepirítod, utána a paradicsomsűrítményt meg olaszos fűszereket (vagy fűszerkeveréket) összerottyantod, és mehet a tésztára.

de ha simán megpirítod nagyon jó feltét mondjuk egy krumplifőzelékhez. vagy gondolom más főzelékekhez is jó, én csak a krumplifőzeléket szeretem.:)

de tojással is összesütheted, akár tükörtojás alá, akár rántotta alá. én a múltkor olyat csináltam h hagyma fokhagyma utána ahhoz adtam a bacont ahhoz egy kis paradicsomot ezt mind serpenyőben persze és a végén a felvert tojást rá. isteni finom volt.

2010. szept. 24. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
szia! tekerj körbe baconnal csirkemájat és süsd pirosra sütőben. isteni finom!
2010. szept. 24. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

Csirkemájat tekerd be vele, és süsd ki!

Vagy bélelj ki vele egy sütőformát, és csinálj csőben sült zöldségeket!

Tudod? Besamel mártással leöntöd a nyers zöldségeket, ezt enyhén fűszerezheted is a szád íze szerint, és a tetejére is bacon csíkokat tegyél, vagy reszelt sajtot!

Be a sütőbe, és nyami!

2010. szept. 24. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

Én krumplira szoktam rá tekerni, és úgy sütöm meg.Nagyon finom.

Ha nagyobb szemek a krumplik, vágd ketté.

Tepsibe teszem őket, és fóliával letakarom.

Magában is jó, meg persze húsokhoz is.

2010. szept. 24. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszi,tök jókat írtatok!!!!!!!!!!!
2010. szept. 24. 12:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Még küldhettek,mert kaptam 4 csomaggal,érdekelnének a receptek. KÖSZÖNÖM !!!!!!!!
2010. szept. 24. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!