Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "1 szelet" csokoládé az hány...

"1 szelet" csokoládé az hány gramm?

Figyelt kérdés

Régi szakácskönyvekben, házi kézzel írt receptfüzetekben sokszor találkoztam már a "szelet" csokoládé kifejezéssel. Még a nagymamám egyik receptje is vita tárgya, hogy mennyi benne az 1 szelet. De mama már nem él, ő nem tudja megmondani.

Most Magyar ELek Az Ínyesmester szakácskönyve van a kezemben, tetszik egy recept belőle, de hány gramm csokit tegyek bele, ha 1 szelet ír az is...???

2022. aug. 20. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok teljesen biztos benne, de egy tábla régebben 100 g volt, és öt csíkból, szeletböl állt, szerintem ez jó lehet kiindulásnak.
2022. aug. 20. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

A szelet is olyan mértékegység, mint a csipet, meg a csapott, vagy púpos kanál... egyszerűbb az Ízlés szerint kifejezés.

A szelet soha nem volt grammban meghatározva, van kisebb szelet, nagyobb szelet, vékonyabb, vastagabb, stb.

2022. aug. 20. 18:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek van igaza, régen 100 g-os csokik voltak és ezek 5 szeletből álltak, receptekben ezt vették alapnak.
2022. aug. 20. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az a szakácskönyv egy egész táblára gondol, ami még most is 100g. Hiszen egy 20-5 grammos szelettel egy tepsinyi zserbót nemigen tudsz rendesen bevonni.
2022. aug. 20. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
*20-25 grammos
2022. aug. 20. 18:45
 6/9 A kérdező kommentje:

Régen....

Inkább manapság 100g általában az 1 tábla. Persze sokszor 90g, vagy épp 110-120, és vannak a nagy méretű táblák. De manapság a többség tényleg 100g

Viszont 30-40 éve emlékszem volt az a nagy szerencsi, abból tényleg lehetett szeleteket törni... Nem tudom hány gramm volt a tábla súlya, azt se, hogy hány csíkra volt jelölve. De anyám szerint az az igazi tábla méret, és annak egy szelete a szelet. De persze grammot ő sem tud.

Na akkor Ínyesmester korában mekkora volt...?!

2022. aug. 20. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy bevonásra kell, lehet, hogy apró kell tördelni, és beledobálni, mint a püspökkenyérben. Kérdező, mi lesz a csoki sorsa, hátha úgy könnyebben megfejtjük. Most már engem is kíváncsivá tett ez az egész :)
2022. aug. 20. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7. Igazad van, hirtelen csak egyféle süteményre gondoltam.
2022. aug. 20. 18:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát én attól tennem függővé ezt a mennyiséget, hogy milyen receptrol van szó.

Ha mondjuk egy csoki darabos kalácsrol van szó, akkor nekem egy csíkot jelentene, ha csokival bevont sutirol, akkor egy táblát

2022. aug. 21. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!