Alma és csoki van itthon sok, milyen sütit vagy tortát süssek?
Valami puha, kiadós, finom desszert kéne, de épp nincs ötletem.
Alapdolgok vannak itthon, pl tojás, tej, vaj, liszt, kukoricaliszt, zabpehely is, többféle pudingpor, keményítő, sütőpor és hasonlók.
Ami nincs, az tejszín és kremsajt, ugye ezek gyakran kellenek kremekbe, azért írom.
Mit lehetne összehozni tehát sok csokibol és almából?
Az alma sajna a kevesebb fajra, de ki lehet nyomkodni.
Végső esetben ha nincs jó ötlete másnak sem, akkor csak a csokibol sütnek, az almát meg ennél nyersen, de jobb lenne mégis valami együttes....
Kevert süti? Almakockákkal és csokidarabkákkal?
Általában meggyesen csinálják, de én már csináltam mindennel.
Ennél egyszerűbb a világon nincs:
5 nagyobb egész tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre összeöntöd, alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod apróbb almakockákkal. 1 tábla tejcsokit is apróra vágsz és közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás, vagy fahéjas cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, csak ne vágd fel előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!