Menzas finomfozelek recept?
Nagyon szeretem es nagyon megennem mar!
Sztetek mukodhet ugy ahogy a borsofozeleket csinalom?
Tejbe beleteszem a borsot fol mig megfol a borso csinalok egy rantast berantom cukor , etelizesito bele es kesz!
Vagy ki hogyan csinalja a finomfozeleket?
Pont úgy készül, mint a borsófőzelék.
Lisztszórás, tej.
Ha menzást akarsz enni, akkor a menzás finomfőzelékben nem volt tej, csak víz, répa, zöldborsó, só, (esetleg némi cukor) és vastag sűrű rántás.
Én házilag úgy készítem a "nem menzás" finomfőzeléket, hogy kevés vízen megpárolom a sárgarépát, amikor jó, feleresztem tejjel, hozzáteszem a zöldborsót. Annak forrástól számítva roppant kevés idő kell, hogy jó legyen, mert ha továbbfőzöd, csak keményedik. Amikor répa, borsó kész, készítek egy vékony vajas rántást, beleteszem, dobok hozzá nagyon apróra vágott petrezselymet, összeforralom és megvan.
5-ös vagyok
Ja és teszek hozzá sót, vagy te tehetsz Delikátot, ha azzal szereted esetleg leheletnyi cukrot.
Rendben koszonom🥰
Ha uveges zoldbosoval dolgozom igy esetleg jo lehet?
Felteszem foni a borsot level eggyutt ebbe beleteszem a sargarepat kis vizzel felengedem aztan tejjel es igy rantom be?
A vegen cukor so es petrezselymet keverek bele
Szívesen!
Majd írd meg, hogy hogy sikerült, amikor tele a poci!:)
#8
Az üveges borsót egyáltalán nem kell főzni, (de kóstold meg nyugodtan!) de a levében megpárolhatod a répakockákat pici sóval, ha az nyers.
Amikor jó a répa (puha), akkor felöntöd tejjel, amikor forrna bele a zöldborsó, petrezselyem és máris mehet a rántás. Végén az ízesítés, ahogy szereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!