Finom tzatziki recept?
Figyelt kérdés
2022. aug. 7. 18:16
2/5 anonim válasza:
Lereszeled az uborkát, teszel hozzá ízlés szerint sót, fokhagymát, és annyi (és olyan) joghurttal felöntöd, ami neked tetszik. Mindenki ízlés szerint csinálja, a recept csak mankó.
3/5 anonim válasza:
Vékony, középhosszú (mint a kisujjad, vagy ízlés szerint) csíkokra szeled az uborkát, görög joghurt (én szeretem kefirrel bolondítani), apróra reszelt fokhagyma (vagy por), só, zöldfűszerek ízlés szerint, esetleg egy pici olívaolaj, van, aki citromlevet is tesz bele. Ha reszeled az uborkát, ahogy előző írja, figyelj, hogy ne olyan vékonyra reszeld, mint a sajtot szoktuk. Sokkal jobb, ha mondjuk egy uborkaszeletelőn vannak olyan pengék, amiken végighúzva csíkoz, vagy elpepecselsz azzal, hogy késsel vágod. Ha nagyon véknyak-kicsit az uborkadarabok, hamar eláznak, és semmi roppanós nem lesz benne.
4/5 anonim válasza:
Hozzávalók: Kígyóuborka, só, fokhagyma, natúr görög joghurt, citromlé
Az uborkát reszeld le egy durvább reszelőn, majd sózd le alaposan. 1 óra állás után nyomkodd ki a levét, és tedd egy tálba az uborkát. Reszelj rá ízlés szerint fokhagymát, adj hozzá joghurtot, keverd össze, majd ízlés szerint ízesítsd citromlével. Ezután hagyd legalább 2 órát állni a hűtőben, és tálalás előtt keverd fel.
Szoktak bele tenni kaprot, mentát, őrölt borsot, vagy épp olívaolajat is, de először én ezeket kihagynám a helyedben. Aztán ha valamelyik megtetszik, majd legközelebb kipróbálod úgy.
5/5 anonim válasza:
Amúgy ha nagyon egyszerűen akarod, csak uborka, joghurt és tzatziki fűszerkeverék kell hozzá. Akár tescóban is kapható, de ha eljutsz Görögországba, ott érdemes betárazni vele. Aki nem szeret sokat kísérletezni a konyhában, saját magát és vendégeit talán nem a legjobb eredménnyel etetni, annak ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!