Befőző automata megéri? miért jó?
Én elég sok lekvárt teszek el, de nem értem, mire lenne jó az automata....
Haas Quitin-nel csinálom, forrástól számítva 5 perc, üvegbe töltöm, lezárom, 10p-re fejreállítom, majd vissza, hagyom kihűlni a pulton és kész. Semmi dunsztolás, semmi egyéb faxni.
2 igazából a befőzés lényegének sokan pont a tartósítószer mentességet tekintik, most ezzel nem azt akarom mondani, hogy te menj el délre, mert tök oké ha neked oké, csak a többség pont ezt nem szeretné :D
A beőfőz autómata egy kényelmi dolog, egy törölközőkkel bélelt hűtőtáskába megy a szárazdunszt is, a sütőben vagy egy nagy fazékban meg mehet a nedves dunszt, ezt én ételhűmérővel monitorozom...nyilván milliószor kényelmesebb ha ezt a hőmérőzgetős sütőtekergetést egy autómata végzi...
Anyámnak van, ő nagyon szereti. Egyszerű használni, megbízható, tartósítószer nélkül sem romlik meg soha semmi.
Én feleslegesnek tartom, de nem vagyunk egyformák.
#3: OK, értem, hogy vannak ilyen mindenmentes-mániások...
De ha belegondolsz, hogy 10 üvegnyi lekvárban van kb. egy késhegynyi na-be.... Kimész az utcára, egy félórás bevásárlás alatt több káros anyagot szívsz be, mint egy egész évi tartósítószer-fogyasztásod lekvárban....
6 Hát mondom hog ynem kötekedni akarok :D csak érted, mondjuks zerintem ez még nem mánia, ha valaki ezt elhagyná, de tudom hogy extrém kevés kell hozzá.
Engme a befőzésben lenyűgöz hoogy pusztán a hő és a biokémia működteti a rendszert egyébként, még nem próbáltam a tartósítókat, de el se zárkózom tőlük, ugyanakkor soha nem romlott meg semmim, és most hogy apulton hül ki vagy a sarokban a hűtőtáskában nekem mindegy...
a nedves dunszt mondjuk bonyolult...de azt tejszínes ételekre használom, oda nem is tudom jó e a tartósítószer...
7: de a tartós, hosszú hőkezeléssel az összes vitamint lebontod....
Tehát amit nyersz a tartósítúszermentességgel, azzal adsz egy orbitális pofont a vitaminoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!