Miért kell előmelegített sütőbe tenni a sülendő ételt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mert ha nincs előmelegítve, van, hogy mire a sütő eléri a hőmérsékletet, addigra kiszárad amit sütsz.
Pogácsa, csirke különösen érzékeny kiszáradásra.
Az élesztős tészták túl tudnak kelni, ilyenkor pállott, élesztős ízük van.
Kekszek, tojáshabos dolgok szét tudnak terülni.
A fagyasztott termékek belül nyersek maradhatnak mint fennt írták. Ez pl nyers madarak vagy disznó esetén nagyon veszélyes tud lenni.
Illetve nem minden sütő melegszik fel ugyanúgy, szóval nehéz vele kalkulálni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Sohasem teszem előmelegítettbe, kivéve a kevert sütit meg a leveles sütit.
A húsokat hideg sütőben kezdem, mindig megsül ugyanúgy és sohasem lesz nyers.
Ha nem előmelegített sütőbe teszed ha olyan az étel nem sül át eléggé
Ja és #1 válszát miért értékeltêek le ennyire szerintem jó példa
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"A húsokat hideg sütőben kezdem, mindig megsül ugyanúgy és sohasem lesz nyers."
Jó, persze, az ilyen hosszan, szétesősre sült marha hús esetén tényleg édesboldog tökmindegy, hogy 5 órát vagy 5 és fél órát van a sütőben.
Ameddig ez nem megy a biztonságos hőfok alá vagy fölé, addig tárolható melegen, pont úgy mint az önkiszolgáló étteremek húsai.
De ettől még nem eredményez ideális ételt minden eggyes esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!