Miért kell előmelegített sütőbe tenni a sülendő ételt?
Mert ha nincs előmelegítve, van, hogy mire a sütő eléri a hőmérsékletet, addigra kiszárad amit sütsz.
Pogácsa, csirke különösen érzékeny kiszáradásra.
Az élesztős tészták túl tudnak kelni, ilyenkor pállott, élesztős ízük van.
Kekszek, tojáshabos dolgok szét tudnak terülni.
A fagyasztott termékek belül nyersek maradhatnak mint fennt írták. Ez pl nyers madarak vagy disznó esetén nagyon veszélyes tud lenni.
Illetve nem minden sütő melegszik fel ugyanúgy, szóval nehéz vele kalkulálni.
Sohasem teszem előmelegítettbe, kivéve a kevert sütit meg a leveles sütit.
A húsokat hideg sütőben kezdem, mindig megsül ugyanúgy és sohasem lesz nyers.
Ha nem előmelegített sütőbe teszed ha olyan az étel nem sül át eléggé
Ja és #1 válszát miért értékeltêek le ennyire szerintem jó példa
"A húsokat hideg sütőben kezdem, mindig megsül ugyanúgy és sohasem lesz nyers."
Jó, persze, az ilyen hosszan, szétesősre sült marha hús esetén tényleg édesboldog tökmindegy, hogy 5 órát vagy 5 és fél órát van a sütőben.
Ameddig ez nem megy a biztonságos hőfok alá vagy fölé, addig tárolható melegen, pont úgy mint az önkiszolgáló étteremek húsai.
De ettől még nem eredményez ideális ételt minden eggyes esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!