Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A gyümölcsleves megmenthető...

A gyümölcsleves megmenthető valahogy, ha kicsapódott a tejszín?

Figyelt kérdés

Melegítéssel, vagy esetleg turmixolással? Átszűrni nem nagyon tudom, mert van benne turmixolt gyümölcs, és azt szeretném benne hagyni.


Illetve legközelebb hogy csináljam, hogy jobb legyen?

(Fehér borban kellett megfőzni a barackot, ebbe ment a cukor meg a vanília is, össze kellett turmixolni, majd beleönteni a maradék barackot, pár deci vizet és tejszínt, ezt akkor csináltam, amikor már kihűlt.)



2022. júl. 28. 10:24
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
A hőkiegyenlítés megvolt?
2022. júl. 28. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy fontos lenne foglelkozni vele. Ilyen és kész, biztos finom
2022. júl. 28. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


#1 Csak sejtem, hogy mire gondolsz, de azt hiszem, nem. Csak a receptet néztem, ott nem volt ilyesmi leírva, és ez volt az első bármilyen leves, amit csináltam, eddig csak tésztát meg rizst csináltam, meg pár sütit.


#2 Az íze jó, de az állaga nagyon zavar, a nyelvemen érzem a tejszíndarabokat. A rostot is a barackból, de az másabb.

2022. júl. 28. 10:51
 4/10 A kérdező kommentje:

[link]


Ez volt a recept, annyit változtattam, hogy növényi tejszínt használtam, mert nem ehetek tejfehérjét tartalmazó dolgokat.

2022. júl. 28. 10:53
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha krémleves, akkor simán turmixold át az egészet!
2022. júl. 28. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

3: akkor szokott ilyen előfordulni normál tejszín/tejföl esetén, ha a forró levesbe öntöd a keményítővel/liszttel elkevert hideg tejszínt.

Ezért kell úgy csinálni, hogy a bekevert tejszínbe először teszel néhány merőkanál forró levest, elkevered, és ezt a langyos folyadékot öntöd a levesbe. Én még így is szűrőn keresztül szoktam... Akkor tuti nem pillésedik.

2022. júl. 28. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Igen, krémleves. Akkor megpróbálom megint összeturmixolni, hátha jobb lesz.

2022. júl. 28. 11:31
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha krémleves, akkor turmix megoldja a dolgot.

Legközelebb meg hőkiegyenlítés.

Tehát a tejszinhez hozzádsz egy evőkanállal a levesből, összekevered. Utána szintén darabokban adsz egyre többet a levesből a tejszínhez (vagy amit használsz). Addig amíg már inkább meleg lesz mint langyos. És utána öntsd hozzá a leveshez ezt a keveréket.

Azért csapódik ki mert hideg dolgot tettél a forróba. Ha meleget teszel a forróba akkor nem indulnak be ezek a folyamatok

2022. júl. 28. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Remélem legközelebb jobban sikerül megcsinálnom. :)
2022. júl. 28. 17:04
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Főzz belőle pálinkát!
2022. júl. 30. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!