A gyümölcsleves megmenthető valahogy, ha kicsapódott a tejszín?
Melegítéssel, vagy esetleg turmixolással? Átszűrni nem nagyon tudom, mert van benne turmixolt gyümölcs, és azt szeretném benne hagyni.
Illetve legközelebb hogy csináljam, hogy jobb legyen?
(Fehér borban kellett megfőzni a barackot, ebbe ment a cukor meg a vanília is, össze kellett turmixolni, majd beleönteni a maradék barackot, pár deci vizet és tejszínt, ezt akkor csináltam, amikor már kihűlt.)
Köszönöm a válaszokat!
#1 Csak sejtem, hogy mire gondolsz, de azt hiszem, nem. Csak a receptet néztem, ott nem volt ilyesmi leírva, és ez volt az első bármilyen leves, amit csináltam, eddig csak tésztát meg rizst csináltam, meg pár sütit.
#2 Az íze jó, de az állaga nagyon zavar, a nyelvemen érzem a tejszíndarabokat. A rostot is a barackból, de az másabb.
Ez volt a recept, annyit változtattam, hogy növényi tejszínt használtam, mert nem ehetek tejfehérjét tartalmazó dolgokat.
3: akkor szokott ilyen előfordulni normál tejszín/tejföl esetén, ha a forró levesbe öntöd a keményítővel/liszttel elkevert hideg tejszínt.
Ezért kell úgy csinálni, hogy a bekevert tejszínbe először teszel néhány merőkanál forró levest, elkevered, és ezt a langyos folyadékot öntöd a levesbe. Én még így is szűrőn keresztül szoktam... Akkor tuti nem pillésedik.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, krémleves. Akkor megpróbálom megint összeturmixolni, hátha jobb lesz.
Ha krémleves, akkor turmix megoldja a dolgot.
Legközelebb meg hőkiegyenlítés.
Tehát a tejszinhez hozzádsz egy evőkanállal a levesből, összekevered. Utána szintén darabokban adsz egyre többet a levesből a tejszínhez (vagy amit használsz). Addig amíg már inkább meleg lesz mint langyos. És utána öntsd hozzá a leveshez ezt a keveréket.
Azért csapódik ki mert hideg dolgot tettél a forróba. Ha meleget teszel a forróba akkor nem indulnak be ezek a folyamatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!