Éttermekben miért olyan szaftos a tejszínes tészta?
Figyelt kérdés
Nekem a tészta a tejszínt mindig magába szívja, 10 perc után már száraz kb., mi az oka annak, hogy rendelt kajánál ez nincs? Mit kéne máshogy csinálnom?2022. júl. 16. 14:17
1/17 anonim válasza:
Én lehet, hogy sovány tejszínt használsz?
2/17 anonim válasza:
Több tejszín, egy kevés a tészta főzővizéből. Kalkuláld bele azt a mennyiséget, amit felszív a tészta, és csinálj annyival több szószt
3/17 anonim válasza:
Jóval több főzőtejszínt használj!
4/17 anonim válasza:
Azért, mert közvetlenül azelőtt keverik össze a mártást, és a tésztát, hogy eléd kerül. Addig külön van tárolva.
5/17 A kérdező kommentje:
én is azelőtt keverem össze, rögtön eszem is. de volt olyan tészta, amit rendeltem és még másnap is szaftos volt.
20%-osat használtam, kb 300 ml-t egy adag tésztára
főzővízzel is próbáltam, de csak túl vizes lett.
2022. júl. 16. 15:11
7/17 anonim válasza:
Bár az sajtnak számít, én mascarponéval szoktam mártást csinálni a tésztára. Azzal jó szottyos lesz. :D
8/17 anonim válasza:
Mit jelent nálad az egy adag tészta?
9/17 anonim válasza:
Rendes, 30%-os tejszínt használj.
10/17 anonim válasza:
Habtejszínt használj és ne spórolj vele. (A fözövízbe olajat meg nehogy kipróbáld, az csak tönkreteszi az ételt)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!