Egy pizzánál miért lehet kiemelve hogy San Marzano paradicsomból készült? mivel másabb mint egy egyszerűbb itthoni?
Édesebb, húsosabb, zamatosabb, alakja szilvás-ovális nem pedig kerek. Tudom mert termesztem.
Parmiggiano reggiano: eredetvédett, bizonyos területeken bizonyos gazdaságok által készített parmezán sajt, tradicionális eljárással helyi szabadtartású és kizárólag füvet legelő vöröses-tarka tehenek tejéből. A keménysajtok csúcsminősége, eszmei értékeket hordoz.
Grana padano: bár szintén eredetvédett de sokkal nagyobb területet fed le, elkészítéséhez a gyártók használhatnak erjesztőenzimeket és tojásbaktériumokat, 1-2 év helyett 9 hónap az érlelési minimum, bármilyen tehén tejéből előállítható, bármilyen módszerrel ami parmezán sajtot eredményez. Emiatt sokkal olcsóbb és elérhetőbb, holott a minőségbeli különbségek igazából elenyészőek, aki nem sajtszakértő észre sem veszi. Én is készítek parmezán-féle sajtot de mivel ezt Magyarországon teszem, se nem parmiggiano se nem grana padano, egyszerűen egy finom keménysajt ami tésztaételekre, vagy charcuterie-m tökéletes.
A San Marzano paprika alakú paradicsom, ízben sokkal másabb, jobb, mint a többi megszokott fajta, emellett sokkal szebben lehet szeleteni, egyenletes méretü szeletekel lehet vágni.
Itt egy link, a képen nagyon jól lehet látni a bogyók alakját.
#6: csóró proli vagy, ugye?
Igazából nem kell válaszolnod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!