Krumplipüré alappor tejföllel?
Én még soha nem ettem/készítettem porból krumplipürét, de szeretném kipróbálni. Viszont nem szeretem a tejet. Készíthetem helyette tejföllel? S ha igen, ugyanolyan arányban kell tennem hozzá, mint a tejet?
(Kérem, hogy a port becsmérlők, az arról lebeszélni akarók kíméljenek meg a kommentjeiktől!)
A por krumplipüréhez már nem kell külön tej, hanem forróvízzel kell összekeverned a port. Nem akarlak lebeszélni, de a szubjektív tapasztalatom, hogy nincs finom íze és az állaga inkább a csirizre hasonlít. De próbáld ki, hátha neked ízlik. A Maggi kegyetlen, de a Knorr talán elmegy.
Ha sima krumplipürét készítesz azt lehet tejföllel. Néha én is szoktam, meg anyukám pl. csak úgy szereti. Ilyenkor úgy szoktuk, hogy kevesebb vaj és több tejföl mint amennyi tejet tennék bele. Ha vajjal keverem, akkor tejet csak épp annyit, hogy az állagot belőjem. Igazából keverés közben derül ki, viszont tejföllel keverés esetén mindenképp kevesebb vajat használj, különben nagyon nehéz és zsíros lesz, nem habos.
Én ezt szoktam venni, szeretem. Nem sok tej kell bele, azért először próbáld ki azzal, hátha bejön. Ha mégse még mindig kísérletezhetsz, nem buksz sokat.
Az ilyen püréalapból nekünk az Aldis sárgadobozos a kedvencünk.
Én tejföl helyett inkább főzőtejszínnel próbálnám ki, ha azt szereted.
Szerintem a tej nem fog rajta kiérződni. Én a krumplipürét tejjel, vagy margarinnal szoktam elkészíteni, egyik íze sem érződik különösebben.
(A margarinos változat azonban lágyabb lesz)
Én egyszer ettem poros krumplipürét egy általános iskola menzáján amikor ott segédkeztem közösségi munkaként. Nem volt túl guszta :D
A por krumplipürét és a friss krumpliból készültet nem lehet megkülönböztetni.
Teljesen ugyanolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!