Az alapreceptet tudom, de kíváncsi vagyok a hozzávaló-alterntívákra. Milyen húsból vagy húshelyettesítőből (vagy anélkül), milyen fűszerekkel, milyen zöldségfélékkel, milyen tésztafélével, gabonával, stb. készül a legjobb gulyás? Mennyire szeretitek bő lére ereszteni? Hogyan tálaljátok (kenyérrel, csípős paprikával, petrezselyemlevéllel, tejföllel, egyebekkel)? Egytálétel legyen, vagy csak egy fogás?
1-2 speckó, rám jellemző alapanyagot szoktam bele tenni, ami illik is hozzá, de ez: húshelyettesítő, milyen fűszer, milyen zöldség, milyen gabona...
ne haragudj, de ez az étel megcsúfolása, egy ilyen kérdés méltatlan ahhoz, hogy érdemi választ adjak!
2022. jún. 14. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
12/20 anonim válasza:
Én nem vagyok ilyen kocka, mint az előttem lévők. Nekem nem kötelező a marha, de a hús igen, meg egy jó pörkölt alap, sok hagymával, paradicsommal, paprikával, és jó minőségű fűszerpaprika. Amitől a gulyás nekem megszólal, az rendes mennyiségű kömény, aki ezzel szégyellősködik, az csak húsos ragut főz. Én szeretem, ha még levesrépákkal, krumplival, és csak a csipetkén maradó liszt sűríti.
2022. jún. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
13/20 anonim válasza:
"Én nem vagyok ilyen kocka, mint az előttem lévők."
Na pont ez a baj, mert ezek szerint a gulyás szó jelentésével sem lehetsz tisztában. Különben tudnád hogy ez az étel, kizárólag egyfajta húsból készülhet.
2022. jún. 14. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
14/20 anonim válasza:
Marhát nem szeretjük, szóval sertéslapocka, zöldség-sárgarépa, krumpli, sok zellerzöld. Fűszer csak só, bors, pirospaprika, babérlevél, némi erős pista. És kicsit keményebb nokedlitésztából gombócot főzök bele.
2022. jún. 14. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
15/20 anonim válasza:
ez az étel, kizárólag egyfajta húsból készülhet.
Aha, mondod te.
2022. jún. 14. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
16/20 anonim válasza:
Miért mi a gulyás?
Segítek: MARHAPÁSZTOR!
Szóval innentől nincs tovább miről beszélni.
2022. jún. 14. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
17/20 anonim válasza:
#16:
Akkor nem belőle kéne főzni a levest? 😆
Valaki netalán tehén húst kap, akkor ő csordáslevesnek hívja? 😆
Az eredeti recept oké, ha konkrétan arról lenne szó, de még az is eltér tájanként..., de miért ne lehetne elkalandozni az alapanyagokkal.
Én például tárkonyos hallevest szoktam főzni, ezzel megszentségtelenítem a halászlét?
2022. jún. 15. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
18/20 anonim válasza:
"Én például tárkonyos hallevest szoktam főzni, ezzel megszentségtelenítem a halászlét?"
Most alaposan melléfogtál, hiszen ugyanúgy halból készíted. Mint ahogy a csordásleves is szarvasmarhából készül.😂
2022. jún. 15. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
19/20 anonim válasza:
"de miért ne lehetne elkalandozni az alapanyagokkal."
Természetesen el lehet, de tudomásul kell venni hogy ezzel a lépéssel már egy másik étel fog születni.
2022. jún. 15. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
20/20 anonim válasza:
Legjobb vadbol, gombaval es csipetkevel . Mi ezt vadgulyasnak hivjuk ! Ha tejfolosen csipetke nelkul akkor vadragu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!