Melyek azok a kaják amiket le lehet fagyasztani? Mi alapján dől el, hogy le lehet e fagyasztani?
Én általában nem érzem olyan jó ízűnek a lefagyasztott főtt ételeket, mint amikor frissek voltak. Legyen szó akár pörköltről vagy töltött káposztáról.
Egyébként az olyan ételeket nem nagyon lehet fagyasztani ahol az állagnak van jelentősége. Mert érted egy pörkölt az egy folyékony dolog és nincs jelentősége annak, hogy mennyire sűrű vagy mennyire híg, mert ezt még utólag is tudod korrigálni, de például egy sült húst én nem fagyasztanék le, mert ott max akkor lesz normálisan fogyasztható, ha megint rásütsz egy réteg kérget.
Gyakorlatilag mindent lehet fagyasztani, csak megfelelö módon kell, és megfelelöen (LASSAN) kell kiolvasztani az ételeket.
Sajnos igen sok helyen a fagyasztó nem megfelelöen tiszta, meg nem direkt fagyasztáshoz való, új zacskókba teszik az ételt, ezektöl meg "fagyasztószaga" lesz, aminek nem sok köze van a fagyasztóhoz, hanem az általános higiéniához.
Sosem lesz ugyanaz, de ha jól csinálod, akkor nem lesz sokkal rosszabb a fagyasztott sem. A legnagyobb baj az, hogy az ételekben lévő víz kicsapódik, így például a pörkölt szaftja is szétválik. Nyilván ha megoldható, akkor egy alapos átkeverés segít a dolgon melegítés közben, de olyan már sosem lesz mint frissen volt.
Egyébként pont ezért nem ajánlott például nyers krumplit sem fagyasztani, viszont hőkezelés után már nincs ilyen gond.
Minden le lehet fayasztani, és ha lassan! olvasztod ki őket, nem lesz változás sem ízben, sem állagban.
Az már más kérdés, hogy sokan csak belebxszák a fagyóba a dolgokat, amik aztán átveszik egymás szagát és onnantól valóban ehetetlen az étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!