Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha dzsemet szeretnék főzni,...

Ha dzsemet szeretnék főzni, akkor dzsemfixet vagy pektint használják?

Figyelt kérdés

Mi a különbség?

Melyik a jobb?



2022. jún. 8. 22:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Én pl. semmit sem használok. Legfeljebb mézet. Zéró tartósítót.

Kifőzött üvegek, tetők. Dunsztolom. Most ettük meg a a tavaly eltett utolsó befőttet, kis üveg dzsemet.

2022. jún. 8. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Úgy értem "dzsemet", amiben mindenképpen van (nem tartósítószer) zselésítőanyag. Ugye amiben nincs zselésítőanyag az lekvár (ha jól tudom).
2022. jún. 8. 22:14
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

Én egyszer használtam dzsemfixet és nem izlett. Kicsit olyan konzervgyári beütése lett. Ha valamihez nagyon muszáj, pl. bodzadzsem, ahhoz pektint használok.

De a sárgabarack dzsemmet eleve úgy készítem, hogy az elvagdosott, befőzésre kész barackot este becukrozom, hűtőbe teszem éjszakára. Reggel leöntöm a rengeteg kicsapódott levet (ivólé!) és a tiszta gyümölcshúst forralom, míg eltűnik a habja, nagyjából 20 percig.

Mivel nem kell elfőzni a sok lét, így nem kell semmivel sűríteni és órákig rotyogtatni.

2022. jún. 8. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

#2

Nem!

A dzsem az, amiben darabos a gyümölcs, a lekvár meg az, ami le van darálva masszának. Én is pektint használok.

2022. jún. 8. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a pektin jobban bevált.
2022. jún. 8. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
Birsalma magházat.
2022. jún. 8. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Pektin.
2022. jún. 8. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Mi különbség van a dzsemfix és a pektin között? (Lényegi összetevöket tekintve!!)
2022. jún. 9. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

#8

Dzsemfix:

Fruktóz, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Dextróz, Tartósítószer (szorbinsav), Pálmaolaj


Pektin:

Növényi rost, amely folyadékkal keveredve gélszerű anyagot képez. A pektint vegetáriánus zselatinnak is nevezik, kiváló alapanyag lekvár és dzsem készítésére. Az alma mellett nagy mennyiségben található a birsalmában, citrusfélékben, barackban, szilvában, stb.

Számos jó hatása ismert, pl. javítja a tápanyagok felszívódását, méregtelenít, képes a koleszterinszintet csökkenteni.


Hát nagyjából ennyi!

2022. jún. 9. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
30%

Mi évekig dr oetker 3 in 1gyel főztük csak kicsit kevesebb cukorral

Az ilyennel biztosabbra mesz mer5 ebben van tartoisto, a pektin meg csak sűrít, abban ninc

2022. jún. 9. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!