Receptek édesítőszerrel?
Egy kicsit off, de én amúgy másmilyen folyékony édesítőszert használok, de azon írja, hogy 1 kupaknyi édesítőszer 50 gramm cukornak felel meg. A kupakja pedig 5 ml-s, szóval 5 ml édesítő = 50 gramm cukor. A te édesítődön nem ír ilyesmi segítséget?
Szóval ha a receptben pl. 250 gramm cukrot ír, akkor én 25 ml édesítőszert rakok bele, ami ugye elvileg pont 250 gramm cukornak felel meg, és tökéletes lesz a végeredmény. Szóval nem szoktam se többet, se kevesebbet belerakni az édesítőből, hanem pont annyit, amennyit a recept ír cukornak, csak átváltva édesítőszeres mennyiségre. Jól szokott kijönni a végére, és a többi összetevő arányán sem szoktam változtatni.
"és tökéletes lesz a végeredmény"
Ezt azért erős kétkedéssel fogadjuk. Egy receptben a szilárd és folyékony komponensek aránya néha nagyon számít, mert a keletkezett massza állaga is fontos. Namost a 250 g cukor helyett a 25 ml édesítőszer ezeket az arányokat jelentősen felboríthatja. Tehát biztosan van olyan recept, amiben ez tökéletesen működik, és van számos olyan, ahol nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!