Más is van itt akiknek nem túl jól főztek a szülei?
Tanacsok helyett vedd le rola a terhet, fozz te.
Amugy meg utolag is tudsz fuszerezni, ha csak ennyi a problema.
Az a szerencse, hogy főzni meg tudsz tanulni. Én anyukám nem főzött rosszul, de a fűszerezést néha ő is elnézte. Azt rendszeresen rám bízta, mikor már olyan 14 éves lehettem. Én ugyan nő vagyok, de nem egy helyen hallottam/olvastam már, hogy a férfiak általában jobban tudnak fűszerezni, ételeket beízesíteni a nőknél.
Kezdd kicsiben, főzz valami egyszerűt. Semmi más dolgod nincs, mint követni egy receptet, aztán ha valami neked nem tetszik, akkor ahogy egyre gyakorlottabb leszel, úgy jössz rá, hogy sok mindent át lehet variálni. Emlékszem, egyszer én itt leírtam, hogy fokhagymát teszek a krumplifőzelékembe, és mennyien hüledeztek rajta. :D
Én elkezdenék megtanulni főzni. Eleinte szigorúan betartva minden egyes pontot, egyszerűbb recepteket főznék, és fokozatosan, lépésről lépésre főznék egyre bonyolultabbakat addig, amíg a bonyolításra neked saját magadnak igényed (belső indíttatásod) és lehetőséged (pénztárcád) engedi.
El lehet kezdeni akár azzal, hogy kifőzöl olasz tésztát (spagettit, fusillit,stb.) mindegyikre rá van írva hogy hány percig kell főzni (ha eredeti olaszt veszel mindegyikre tempo di cottura van írva), ráteszed a gyári üveges szószt (a Barillától a Panzaniig millió féle van ma már), ebben semmi kunszt nincs, aztán lehet fokozni azzal, hogy veszel pl. darált húst, azt egy kis boron megdinszteled, urambocsá felöntöd egy kis paradicsomszósszal, saját ízlésed szerint fűszerezed, stb.
Aztán szépen lépésről lépésre - ahogy ügyesedsz - kialakul a saját ízlésed. Ami pedig érdekli az embert (én pl. szeretem a halászlét, a vadast, a főzelékeket, a húsokat, a halakat, a tengeri herkentyűket), azt megtanulja elkészíteni, idővel pedig a saját ízlése is kialakul.
"Amugy meg utolag is tudsz fuszerezni, ha csak ennyi a problema."
Van, amit lehet utólag füszerezni, de sok esetben nem sokat használ, ahhoz még a füszerekkel fözni kellene, amit meg nem bír el a már kész étel.
Egy kis so es tejfol mindenre megoldas..:D
Egyebkent meg nyilvan nem olyan tokeletes, ha utolag fuszerezed, nem is lehet mindent, de nyugodtan meg lehet sozni, borsozni, az valamennyire feldobja a kajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!