1 csomag spagettitészta hány főnek elég?
Figyelt kérdés
2010. szept. 17. 12:37
1/9 anonim válasza:
5 dkg /fő ,de ha jól akarsz lakni vagy "nagy"étkű vagy 2x-est főzz!:) A 250g-os nálunk 3 felnőtt 2 kcsi gyerkőcnek elég.
2/9 anonim válasza:
5 dkg/fő???? az egy fél tábla csoki súlya...abból még egy gyerek sem lakik jól! 1 csomag tészta fél kilós szokott lenni... nálunk 4-5 főnek elég...
3/9 anonim válasza:
én fél kilósat veszek, 50 kg vagyok. többnyire ketten a 13 éves lányommal (aki szintén piszkafa) elfogyasztjuk, plusz 10 éves fiam fél tányérnyit eszik belőle.
tehát ez nagyon változó
4/9 anonim válasza:
persze ha van előétel, leves, főétel, desszert, akkor lehet 5 dkg nekem is elég lenne..
5/9 anonim válasza:
Mi nem vagyunk kis étkűek, de az 50 dkg-os csomag 4-5 főnek nálunk is elég.
A 25 dkg-ot 3 felnőttnek és 2 gyereknek nagyon kevésnek találom.
6/9 anonim válasza:
Ez nem semmi ... A férjem 102kg én is majdnem , a felnőtt lányom 80kg,van egy 7 éves fiam 42kg, 3 éves lányom 12kg és higgyétek el nálunk 2 nap az 500gr-os! Az 5dkg /fő "előírás" fejadag,komolyan nézz utána!
7/9 anonim válasza:
Első és a 13:12-es vagyok. Mondjuk azt is figyelembe kell venni ha tescost főzök nem telik meg vele a tésztás tálam,ha Gyermelyit meg nem fér bele és nálunk mindig tartalmas leves van a tésztához,pl.burgony-zöldbab.borsó,brokkolkrém,stb...:)
8/9 anonim válasza:
Kb. 4 nagy vagy 5 kisebb adag lesz belőle.
Általában 10 dekával szoktak számolni.
9/9 anonim válasza:
Szerintem azért lehet más mindenkinek az adagja, mert sokat számít, mennyire zsíros, laktató a szósz. (Pl. tejszínes, baconos stb.)
Ja, és persze nem mindenki eszi ugyanannyi szósszal. A párom pl. csak mérsékelten tesz rá, én viszont szinte belefullasztom a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!