Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell spagettit csinálni?

Hogy kell spagettit csinálni?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok.vettem darálthúst van alap(por) is és hagymát is szeretnék belecsempészni.
2008. dec. 18. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

az attol függ milyen spagettit akarsz csinálni.


amit én nagyon szeretek az a köv.


én nem porbol hanem szószbol vagy paradicsombol csinálom.


a lényeg hogy a darálthúst a hagymán megsütöm egy kicsit és ráöntöm a szószt. ha kell teszek bele foghagymát, meg borsót vagy oregánot, vagy sót. ha csak paradicsom léböl csinálom akkor a paradicsomlébe teszek bazsalikomot, oregánot, borsot, foghagymát, sót.


aztán kifözöd a tésztát és ráteszed a szószt.

2008. dec. 18. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Eccerű, a hagymát olajon üvegesnél kicsit jobban megpirítod, aztán rá a darálthús, az levet enged, és a hús fajtájától függően kb 5-10 percig pörkölöd, kavargatva. Utána rá a por, és a kívánt mennyiségű víz. Azt főzöd tovább kb 15-20 percig. Ha kell pótolod a vizet. Tésztát sós vízben megfőzöd.
2008. dec. 18. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom, hogy belerakom egy kotliba a darálthúst, adok hozzá egy fej apróra vágott hagymát, sót, kevés vizet. Így elkezdem párolni, majd adok hozzá egy kevés őrölt köményt (ez nagyon fontos), oregánót. Oregánót még a végén is adok hozzá. Amikor már készre párolódott belerakok 1 doboz paradicsompürét.

A tésztát megfőzöd, és összekevered vele.

2008. dec. 18. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
3. vagyok. Még annyit, hogy a tésztát SOHA ne főzd, főleg, ha tojás nélküli. Amikor felforr a sós víz, akkor belerakod a tésztát, megvárod, hogy újra felforrjon, 1 percig hagyod, majd elzárod alatta a gázt. Fedő alatt megvárod, hogy megpuhuljon (kb. 10 perc). Így nem lesz ragacsos.
2008. dec. 18. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
először is ki kell húznod a csőtészta közepét onnan már könnyű
2009. jan. 25. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam h pirítok hagymát darált hússal. Veszek ilyen üveges szószt azt hozzá öntöm. Reszelek sajtot utána. Már csak a tésztát kel kifőzni. Bár én kicsit a tésztát főzés után megpirítom serpenyőben ez ad hozzá egy jó ízt. És amikor kész hozzáadom a szószt vagyis belekeverem és a sajtot is. És szedhetsz a serpenyőböl vagy amibe átöntöd én serpenyőbe hagyom azt szedek.
2011. dec. 18. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!