Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol van hagyománya a lóhúsnak?

Hol van hagyománya a lóhúsnak?

Figyelt kérdés
Idáig csak Szicíliában és Tatárföldön találkoztam vele. Hol van még hagyománya? A magyar lókolbászt ne vegyük ide.

2022. ápr. 29. 22:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 29. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

11# Nem egészen, van származásbeli különbség és ami a legfontosabb ezesetben hogy a sünkutya nem ehető, rossz ízű de a sün koma finom.

És ez teljesen komoly.

2022. ápr. 29. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Közép-Ázsiában biztos, elvégre nem veszhet kárba semmi. Egyébként nálunk is kapható, de még nem volt hozzá bátorságom.
2022. ápr. 29. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:
14 hasonlít a marha steakre, kicsit édesebb, több a vas benne
2022. ápr. 29. 23:14
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
13as, egy tévhit, hogy különböznek, mivel a sündisznó név a viselkedése miatt volt és sokszor behúzott pofival rövidebbnek tűnik az orra, de mikor kíváncsian szaglászik, hosszabb és azt hitték, hogy az külön állat, ezért lett olyankor sünkutyának nevezve....
2022. ápr. 30. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
33%
És akkor a húsa is keserű, amikor kíváncsi?
2022. ápr. 30. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
17es, az ízbeli különbség más miatt lesz, hentesként mondom... ha a disznókról van némi fogalmad, akkor pl tudod, hogy a kan disznó is büdös pl. Valószínű ehhez hasonló okkal lesz rossz, amelyik rossz... lehet idős, vagy szimplán mert hím, vagy betegsége volt, amit nem tudsz...
2022. ápr. 30. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A sün se nem kutya, se nem disznó, mindkét forma ñepi elnevezésnek tekinthető, mint pl a tüskés borz is, és ugyanazt az állatfajt jelenti:sün.


A lóhús evésnek ott van hagyománya, ahol jelentős mennyiségben tartanak lobakat, ergo régen Európában is elterjedt volt a lóhús fogyasztása, ma már azért nem az, mert kevés a ló.

A kép persze árnyaltabb, ugyanis a lovakat elsődlegesen nem arra tartják sehol hogy azt ok nélkül levágják megegyék, de ha az elsődleges feladatát, az igavonást, teherszállítást (az emer is teher) valamilyen oknál fogva nem tudta ellátni, gyakran élelmiszer lett belőle.

A ló nagy becsben tartott állat volt, de ették is a lóhúst, a régi történetekben, amelyek arról szóltak, hogy az ostromlottak lóhúst ettek, nem az volt a szörnyűség, hogy a hús minősége rossz, hanem annyira szorult helyzetben voltak, hogy már a lovakat, a legjobb segítőiket kényszerültek megenni.

2022. ápr. 30. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!