Hol van hagyománya a lóhúsnak?
11# Nem egészen, van származásbeli különbség és ami a legfontosabb ezesetben hogy a sünkutya nem ehető, rossz ízű de a sün koma finom.
És ez teljesen komoly.
A sün se nem kutya, se nem disznó, mindkét forma ñepi elnevezésnek tekinthető, mint pl a tüskés borz is, és ugyanazt az állatfajt jelenti:sün.
A lóhús evésnek ott van hagyománya, ahol jelentős mennyiségben tartanak lobakat, ergo régen Európában is elterjedt volt a lóhús fogyasztása, ma már azért nem az, mert kevés a ló.
A kép persze árnyaltabb, ugyanis a lovakat elsődlegesen nem arra tartják sehol hogy azt ok nélkül levágják megegyék, de ha az elsődleges feladatát, az igavonást, teherszállítást (az emer is teher) valamilyen oknál fogva nem tudta ellátni, gyakran élelmiszer lett belőle.
A ló nagy becsben tartott állat volt, de ették is a lóhúst, a régi történetekben, amelyek arról szóltak, hogy az ostromlottak lóhúst ettek, nem az volt a szörnyűség, hogy a hús minősége rossz, hanem annyira szorult helyzetben voltak, hogy már a lovakat, a legjobb segítőiket kényszerültek megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!