Vaj nélküli csokis muffin recept?
Nagyon csokis, narancsos muffin
Így készül
Három egész tojást alaposan kikeverünk fél pohár olajjal (ne olíva, hanem semleges ízű legyen), fél pohár feketekávéval, vagy vízzel és egy csipet sóval. Hozzáadunk egy pohár cukrot, egy pohár lisztet, amiben elkevertünk fél csomag sütőport, és ezzel is jól eldolgozzuk. Beleadunk még egy fél pohár jó minőségű kakaót (a tapasztalat azt mutatja, hogy két púpos evőkanál is elég), ezzel is jól elkeverjük. Ekkor belereszeljük egy nagy és alaposan megmosott narancs héját, valamint hozzáadunk egy tábla apró darabokra tört legalább 50%-os (de inkább több) csokoládét. (Az a legegyszerűbb módszer, hogy a kicsomagolatlan táblát alaposan megdolgozzuk a húsklopfolóval, lehetőleg felállítva az éleknél kezdve.)
Az ízesítőket is jól elkeverjük a masszában, majd muffintepsibe adagolva (nem kell bele a környezetszennyező papírbélés, ráadásul ha alufóliával béleljük könnyebben lehúzható a kész tésztáról) 180 fokon addig sütjük, amíg a közepe ragacsos lesz, de egyébként átsül a sütemény. Ha kihűlt, a narancsos krémet a tetejére kanalazzuk.
Krém: 10 deka natúr krémsajtot elkeverünk két evőkanál vaníliás porcukorral és a héjtalanított narancs levével. Hozzáadunk egy evőkanál hidegen kikeverhető vaníliás pudingport és egy deci tejszínt. Habosra-krémesre keverjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!