Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vaj nélküli csokis muffin recept?

Vaj nélküli csokis muffin recept?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:
valami mindenképp kell bele: ha vaj nélküli lesz, akkor lehet, hogy olajat írnak majd. de próbáld ki a mindmegettét, ott lehet hozzávalót kizárni
2010. szept. 16. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Bocipók ***** válasza:
Olaj vagy valami zsiradék akkor is kell, mert kevert tészta és anélkül nem lesz olyan fincsi, szétmálós. Konkrétan egy kőtömb lesz nélküle.
2010. szept. 16. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

de mégis! (végül is a csokiban is van zsiradék)

találtam neked :)


[link]


remélem fini

2010. szept. 16. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
ki lehet hagyni az olajat és vajat, de így omlósabb és zsárazabb lesz, olyan "fojtós". Hamarabb kiszárad.
2010. szept. 16. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon csokis, narancsos muffin


Így készül


Három egész tojást alaposan kikeverünk fél pohár olajjal (ne olíva, hanem semleges ízű legyen), fél pohár feketekávéval, vagy vízzel és egy csipet sóval. Hozzáadunk egy pohár cukrot, egy pohár lisztet, amiben elkevertünk fél csomag sütőport, és ezzel is jól eldolgozzuk. Beleadunk még egy fél pohár jó minőségű kakaót (a tapasztalat azt mutatja, hogy két púpos evőkanál is elég), ezzel is jól elkeverjük. Ekkor belereszeljük egy nagy és alaposan megmosott narancs héját, valamint hozzáadunk egy tábla apró darabokra tört legalább 50%-os (de inkább több) csokoládét. (Az a legegyszerűbb módszer, hogy a kicsomagolatlan táblát alaposan megdolgozzuk a húsklopfolóval, lehetőleg felállítva az éleknél kezdve.)

Az ízesítőket is jól elkeverjük a masszában, majd muffintepsibe adagolva (nem kell bele a környezetszennyező papírbélés, ráadásul ha alufóliával béleljük könnyebben lehúzható a kész tésztáról) 180 fokon addig sütjük, amíg a közepe ragacsos lesz, de egyébként átsül a sütemény. Ha kihűlt, a narancsos krémet a tetejére kanalazzuk.


Krém: 10 deka natúr krémsajtot elkeverünk két evőkanál vaníliás porcukorral és a héjtalanított narancs levével. Hozzáadunk egy evőkanál hidegen kikeverhető vaníliás pudingport és egy deci tejszínt. Habosra-krémesre keverjük.

2010. szept. 17. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2010. szept. 17. 13:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!