Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húst sütöttem villanysütőben,...

Húst sütöttem villanysütőben, miért jött ki hatalmas gőz?

Figyelt kérdés

Először használtam villanysütőt (eddig gázsütőm volt), oldalast sütöttem.


Kicsi víz + alufólia. Mikor már nem volt rajta fólia és lenyitottam az ajtót, hatalmas forró gőz csapott ki, beterítette a kis konyhát és kicsit az arcomon is megéreztem.


Ez normális? A gáztűzhelynél ilyen sosem történt.


2022. márc. 20. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

HA valaki húst süt, akkor abbó, víz párolog el, ha kinyitod az ajtót, akkor kijön.

A régi gázsütö ajtaja meg nem zárt rendesen, ott folyamatosan jött kifelé, csak nem vetted észre

2022. márc. 20. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

A gáztűzhely tetején hátul volt két nyílás, azt hiszem ott távozott a gőz.


De normális, hogy ekkora gőz csap ki? Azt gondoltam, hogy ezeknél a drága készülékeknél ilyen nem fordul elő.

2022. márc. 20. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
Miért? Pont azért tetted oda a vizet, hogy gőz legyen, nem? Most meg azon csodálkozol, hogy az a gőz ott is maradt bent?
2022. márc. 20. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Mit gondoltál, egy drága tüzhelyben nem párolog a víz? Vagy mi a problémád?
2022. márc. 20. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Mit nem értesz? Mivel még sosem volt villanysütőm, nem tudom, hogy normális-e az, hogy ajtó lenyitásakor mindent beterít s forró gőz, ha nem ugrok el még az arcom is megég.
2022. márc. 20. 20:37
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Igen, normális. Sőt, egy némileg minőségibb gázsütőnél is normális.
2022. márc. 20. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy gőz van, az azt jelenti, hogy jól zár a sütő, azaz energiát spórolsz vele. Gázosnál nem lehet tökéletesen zártra csinálni, mert levegő nélkül nem égne a láng.
2022. márc. 21. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
45%
Alapból tudnod kell, hogy a húst eleve megszívatják vízzel, alapból is sok benne a víz. Te még adsz is alá. Végül is főzöd. Én nem teszek alá vizet, viszont egy réteg karikára vágott hagymát igen. Puha lesz, szép pirosra sült.
2022. márc. 21. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!