Mi a zserbó receptje?
Na, hát én így szoktam csinálni, és ízleni szokott az embereknek:
45dkg lisztet, 20 dkg margarint, 5 dkg cukrot, 1 tojássárgáját, 2 dkg felfuttatott élesztőt, egy csipetnyi sót és kb. 1 dl tejfölt keverj össze. Ez a tésztája. Oszd 3 egyenlő részre, és nyújtsd ki .
Az első tésztalapot tedd a tepsibe, kend meg lekvárral (én baracklekvárral szoktam). Szórd meg cukros dióval (összesen kb. 20 dkg dió és 10 dkg cukor kell), majd terítsd rá a következő lapot...és így tovább.
A felső lapot szurkáld meg villával és pihentesd másfél órán át (én nem szoktam...). Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.
Ha kihűlt, vedd ki a tepsiből, és vond be csokimázzal.
Ehhez 20 dkg étcsokit 2 ek olajjal gőz fölött olvassz meg.
Simítsd el a süti tetején, hagyd megdermedni....
Aztán jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!