Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit jelent magyarul, hogy...

Mit jelent magyarul, hogy "Salted softened butter" ?

Figyelt kérdés

[link]


1:54 től teszi a töltelékhez. Szó szerint értem, hogy sózott puha vaj, de ennek mi a magyar megfelelője?

Vegyek hagyományos Magyarországon kapható vajat és sózzam meg vagy létezik ilyen nálunk, hogy sózott vaj?


2022. febr. 25. 11:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

VEgyél hagyományos vajat, mert itthon a sózott vaj (franciát lehet kapni legtöbb helyen) borzalmasan sós!


A múltkor vettem "enyhén sózottat" - hát ehetetlennek találtam.


A "softened" csak annyi, hogy ne a hűtőből vedd ki keményen.

2022. febr. 25. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Ez tkp. a CINNABON.

Rengeteg receptet találsz a neten magyarul is, egyáltalán nem kell hozzá sózott van!


pl:

[link]

2022. febr. 25. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

vagy itt is egy recept...


[link]

2022. febr. 25. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
sozott puha vaj. a vaj sozasat utolag nem tudod megoldani, tegyel egy extra csipet sot a toltelekhez. amugy nem vad sos a sozott vaj, csak egy enyhe kellemes sos izt erezni rajta
2022. febr. 25. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
#5 vagyok, csak #1 kommentjere reagalva, Mo-n meg nem vettem sozott vajat, itt Angliaban nem vadul sos. a so amugy nem befolyasolja az allagat
2022. febr. 25. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
4: ez hülyeség, már megbocsáss...
2022. febr. 25. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
89%

6: könnyen lehet, hogy az angolok nem annyira sózzák... De amit írtam, a francia sózott vaj nekem ehetetlenül sós volt.


Egyébként a tartósítást szolgálta eredetileg a vaj sózása.

2022. febr. 25. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
#8 igen, ez nagyon erdekes tema. regen csak sozassal lehetett tenyleg hosszu tavra tartositani a vajat, es akkor tenyleg ehetetlenul sos volt (mashogy nem maradt meg).megvoltak a technikak, hogy lehet ehetove varazsolni. ma persze ez nem szukseges, ma mar csak az ize miatt sozzak. lehet a franciak jobban, mint az angolok, ezt nekem meg nem volt szerencsem megtapasztalni
2022. febr. 25. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

9: azért bosszantott, mert én kifejezetten szeretem a sós-édes párosítást... Pl. édes kalácshoz sózott vajat enni, vgy hasonló... De ez az "enyhén" sózott se volt erre alaklmas.

Sütöttem vele pogácsát. :)

2022. febr. 25. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez puha vaj (szobahőmérsékleten tartort)

Amerikában sózzák a vajat, itthon nem, csak pár márka van. Vagy olyat vegyél, vagy tegyél csipet helyett fél kaveskanal sot a sutibe

2022. febr. 25. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!