Debrecenivel,vagy lecsókolbásszal is finom a rakott krumpli?
A darált húsos is nagyon jó tud lenni, kár, hogy lepontozták a válaszolót, az egyetlen hátránya, hogy ez nem egy 1 bites verzió, és kell hozzá tudni főzni, az meg a lepontozásokból ítélve nem sok embernek lehet az erőssége.
Jöttek itt a fikázások a lecsókolbászra, hogy inkább üresen, stb... Hát, pont ezt küszöböli ki a darált hús, (hortobágyi verzió) mert mi lehetne annál tutibb, mint a tiszta alapanyag, amiről pontosan tudjuk, hogy mi az?!
Egyébként pártolom a füstölt, vagy lángolt kolbászos verziót, a füst íz miatt, második helyen áll a hortobágyi darált húsos, (mivel legendásan profin főzök, nem jelent gondot olyanra elkészíteni, ami életre szóló élményt ad XD))))
a lecsókolbászos debrecenis változatok erősen kompromisszumosak.
Mondom miért:
Lecsókolbászból nehéz olyat találni, ami nem ipari hulladék.
Debreceniből vannak jófélék, csak éppen 3000 ft-os kilós ár fölött.
Ennyiből vagy dupla húsos darálthúsos változatot csinálok, minimum olyan finomra, (persze a minimumhoz vissza kell fognom magam!) (vagy ugyanolyan húsosat fele árból)
vagy keresek egy piacos őstermelőnél ilyen áron lángolt kolbászt.
Én füstölttel szeretem. De finomna debreceni is.
Vagy pl. régen nagyanyám csinált néha hús menteset extra adag tojással. Az is finom volt.
Sajna mi egyáltalán nem szeretjük a szarazkolbaszt, a családban sem. Viszont az íze kell a rakott krumpliba. A lecsokolbaszt meg jobban ruhelljuk, jó, amikor raharapsz benne egy egy kemény mocsingra.
Én teszek bele kb 10 szelet Csabai vagy Gyulai kolbászt az íze miatt (ezt a szomszéd kutyája szokta megkapni) es krinolinnal, plusz virslivel, jó sok tejföllel csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!