Kinél mi lesz ma az ebéd?
Tudom,100E ilyen kérdés van ezen az oldalon, de egyszerűen egy órája azon gondolkozom mit együnk ma. Sütőm nincs, csak főzőlapom, 4 fős család, 2gyerekkel, van itthon mindenféle hús, tejszín,karfiol, bacon, szalonna, tészták, rizs ,krumpli, bab,gomba,kukorica, igazából szinte minden, egyedül liszt nincs ami fontos lehet, meg serpenyőm sincs jelenleg, csak sima fazék.
Ha van valami ötleted,azt oszd meg velem kérlek, vagy írd le nálatok mi lesz ma az ebéd, hátha valami inspirációt kapok.
Köszönöm.
Kérdező!
- Babfőzelék fasírttal, vagy ha nem darált a húsod, akkor pörkölttel.
- Gombapörkölt tésztával
- prézlis karfiol, de ez reszelt sajttal az igazi, azt meg nem írtad
Írod, hogy csak főzőlapod van és fazekad. Azt is, hogy nem akarsz pörköltfélét, mert tegnap anyósnál ettetek.
Ha a helyedben lennék, főznék egy nagy fazék lebbencslevest sok zöldséggel például. Ha nemcsak egy fazekad van, mellé baconba tekert gombaraguval töltött húst. (Fazékban is ki lehet sütni.)
Nem jól tetted fel a kérdést, mert szombat van, általában egytálételeket főz az ember lánya nagy többségében.
Én rakott kelbimbót sütök tejföllel, sajttal. Az mellett lehet takarítani is.
Egy tényleg jóindulatú tanács: ha két gyerkőc van, azaz négytagú a család és 2 hete költöztetek (gondolom albérletbe),akkor a legelső legyen most már a pakolászás után, hogy beszerezd a szükséges edényeket: fazék, lábasok, serpenyők.
Hogy csináladazt a tarhonyalevest?
Mivel ízesíted?
Köszönöm az ötleteket.
Nem, saját házba költöztünk, de apránként veszünk dolgokat,ezért nincs meg pl sütő, csak főzőlap /beépíthető/ azt a pár fazekat anyától kaptam hogy addig is legyen ameddig nem veszünk, meg ilyesmi. De rajta vagyunk az ügyön, csak lassan halad mire minden lesz. Sajt van, zsomlemorzsa nincs.
De nem rossz ötletek, most végeztem a takarítással, úgyhogy most indulok ki a konyhába főzni. Egy kicsit lemaradtunk az ebedrol, de nem gond. :D
Karfiol krémleves pirított baconnel
Tejszínes baconos tészta
Krumplis tészta, chilis bab
Rántott vagy töltött gomba kukoricás rizzsel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!