Teljes kiőrlésű lisztből pogácsa?
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem olvastam egy a csomagolást. Így van 500 gr lisztből 400 gr teljes kiőrlésű és olyan 100 gr búza finomliszt (maradékot öntöttem bele).
Mindent összeöntöttem és amikor végeztem a gyúrással, akkor vettem észre a csomagon, hogy amúgy ezt a lisztet "higítani" kellene.
Ehető lesz így a pogácsa? Szokták így mások készíteni?
Túrós pogácsáról van szó...
linkeld lécci a receptet... Vajas pogácsa, vagy milyen?
Fontos lenne látni az egyéb összetevők arányát.
Általában a tk. liszt több nedvességet szív fel, tehát pl. több tejfölt kell beletenni (ha van az eredeti receptben vmennyi).
Ez a recept. Én olyan 350 gr vajat tettem bele az 500 gr helyett.
Esetleg egy belegyúrt tojásfehérje javíthat rajta?
#3: köszi....
szerintem sem érdemes kispórolni a vajat belőle, mert "bodag" lesz, nem pogácsa. És ahogy írtam, tejföl a jó plusz nedvesség, ha kell...
8: sajnos nincs "királyi út". :)
Hasonló (de élesztőmentes) pogácsarecept nálunk ez, a családban "25-ös pogi" névre hallgat. Liszt-vaj-túró : mindenből ennyi kell bele.
Szerintem jo lett :D
Kicsit más íze van a teljes kiőrlésű liszt miatt, de elég szaftos lett. Lehet nem kell megenni belőle egyszerre sokat, de finom!
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!