Szerintetek kell zöldborsót tenni a brassóiba?
Családomban is úgy készül pedig vendéglátós múltja van a családnak.
Teljesen ízlés kérdése ki, hogy készíti és otthon mindenki úgy is nevezi ahogy akarja. Éttermekben viszont az a helyén való ha az adott étel tradicionálisan van elkészítve úgy, ahogy az mondjuk “szabályos”. De a tradicionális ételekben is nagyon relatív a recept, mert ahány ház annyi szokás.
Nálunk itthon nem szokott benne lenni. A brassóiban krumpli, fokhagyma, paprika, kockára vágott csirke és szalonna van.
Viszont, ha valaki szeretne belerakni, azzal sincs gond.
Még az életben nem hallottam erről, de végülis nem is rossz ötlet.
Legközelebb én is rakok bele borsót, kösz a tippet.
Az eredeti brassóiban nincs zöldborsó.
A vendéglátásban egyes helyeken nyilván azért került bele zöldborsó, mert olcsóbb mint a hús és az adag ezáltal nagyobb lesz. Ettől még mindenki a saját konyhájában azt tesz bele amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!