Sushihoz szószok?
Nézzük csak, barna szószok az ázsiai konyhákban.
Osztriga szósz külsőre olyan mint a bbq, de ízre édeskés, halasabb. Általában az ilyen stir fry dolgokhoz, szószokhoz adják
Halszósz kb olyan mint egy marhaús leves, barnás, és félig áttetsző, erős hal ízzel. Inkább a thai éttermekben adják, só helyett
Teriyaki szószt fennt leírták
Miso szósz, umami íz, édeskés és sós is
Szezámmag szósz (tahini), amit szószokhoz használnak.
Szójaszósz különböző kategóriái: sötét vagy light, sós vagy csökkentett, kb olyan mint nálunk a fűszerpaprika, van vagy 6 különböző típus. Van édeskés verzió is.
Szezámmag olaj
Worcestershire szósz, inkább halas íz, amit néha szintén használ az expat ázsiai konyha is.
Ezeknek a keveréke is lehet valószínű, attól függően pontosan mit ettél, de én a szójára tipprlek, csak más alfaj mint amihez szokva vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!