Majonézkészítésnél 1 db tojássárgájához kb mennyi olajjal célszerű számolni?
a receptek általában 1 dl-t írnak, de én jóval kevesebbet szoktam beletenni - ha tartármártást csinálsz, bőven elég fele-harmada is.
Ha konkrétan tömény majonéz kell vmilyen célra, akkor persze lehet, hogy kell az 1 dl.
Ez a leggyorsabb és a legtökéletesebb házi majonéz receptje és tényleg csak 4 perc.
https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA&t=87s
Mivel 4 tojáshoz tesz úgy emlékszem 3,5 dl olajat, így 1 tojáshoz a gyenge 1 dl teljesen korrekt.
Ha elkészíted azt amit linkeltem, a borecetet helyettesítheted 10%-os ecettel (én is úgy szoktam) és ami nagyon fontos, hogy csak ALULRÓL kezdd el a botmixerrel. Ha nem így csinálsz, folyós lesz.
#6
Mivel az általam linkelt receptben borecetből - ami általában 5-6%-os, tehát nagyjából az almaecettel azonos - 4 sárgájára 1 evőkanalat ír, így gondolom, hogy 1 sárgájához 1 teáskanállal célszerű tenni.
Akkor már legyen teljes a kérdéskör, hátha valaki idetéved később. :)
Tehát eddig:
1db tojássárga, 1dl olaj, 1tk 5%-os almaecet
Mustár is kell hozzá, de abból mennyit?
#9
Só, cukor, mustár kell még bele
Sóból 1 tojáshoz 1 csipet, cukorból fél mokkáskanál (nem teás!) mustárból 1 teáskanál (nem mokkás!:)
Amikor kész vagy ezzel, akkor még saját ízlés szerint utánaízesítheted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!