Vajon melyik fűszerekre gondolnak azok, akik azt javasolják, óvatosan a fűszerezéssel, mert káros a szervezetnek? Nem gyomorproblémákra gondolok, inkább szív-és érrendszeri betegségekre.
Én úgy gondolom, hogy egyedül a só, illetve a a sózott zöldégkeverékek, zöldségpaszták (gulyáskrém, piros arany, sós hagymakrém, stb.) lehetnek túlzottan károsak. Személy szerint borsféléket sem tartom károsnak olyan ember számára, akinek nem gyenge a gyomra.
Semmi bajt nem látok abban, ha valaki sok paprikát (őrölt pirospaprikát), oregánót, bazsalikomot, kaprot, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, snidling hagymát, köménymagot használ. Ezek mind nagyon egészségesek, és jót tesznek nekünk.
Miért általánosítanak az orvosok, és javasolják a "fűszerek" mellőzését, ahelyett, hogy csak a só elhagyására buzdítanának?
Tuti, hogy nem a zöldfűszerekre vonatkozik az ilyen korlátozás.
Milyen eü. probléma kapcsán hallottad ezt?
A sot sem szabad elhagyni teljesen, ezt kitol hallottad? Kell az is a szervezetnek, mertekkel.
Sziv-es errendszeri betegsegek nem a fuszerektol szoktak kialakulni, hanem az egeszsegtelen eletmodtol, elhizastol, alkohol, cigi, ilyesmiktol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!