Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől szürkült be a tészta?

Mitől szürkült be a tészta?

Figyelt kérdés
Tegnap csinálni akartam sajtos rudat, de végül nem volt időm kisütni. Elraktam a hűtőbe a kész tésztát, hogy majd megsütöm ma. Mikor elővettem szürkés volt az egész. Nem olyan, mint a penész, hanem elszíneződött. Mitől romolhatott meg ilyen rövid idő alatt? Természetesen kidobtam, csak nem értem mi lehetett a baj, mert több recept is írta hogy akár egy éjszakát is lehet a hűtőben. Ezek voltak benne: liszt, sütőpor, margarin, só, trappista sajt, tejföl
2022. jan. 9. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezek egyikétől sem lett volna szabad szürkévé válnia.
2022. jan. 9. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Ezért nem is értem. Ráadásul egyik hozzávaló sem volt lejáratközeli.
2022. jan. 9. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Valaki meg akart mérgezni......
2022. jan. 9. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Fóliában tetted el?
2022. jan. 9. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

Leginkább a "sajtra" tippelnék.

Milliószor olvastam itt (is), hogy a trappista egy műanyag vegyihulladék, de nem hittem el. Ellenben a napokban akartam valamihez olvasztani és döbbenetesen viselkedett.

Hangyányit sem olvadt, hanem zsugorodott, végül lett egy radír nagyságú, autógumi keménységű kocka belőle.

Nem állítom, hogy minden sajtgyártó ezt produkálja, de van közte ilyen is és vásárláskor nem tudjuk melyiket vesszük.

A te sajtod is ilyen szerencsétlen választás lehetett, ami a sütőporra így reagált.

...vagy nem tudom, más magyarázat nem lehet.

2022. jan. 10. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

4, uzsonnás zacskóban tettem

5, lehet, mert amúgy az ize sem volt jó. Illetve nem volt semmi íze.

2022. jan. 10. 14:10
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

nagymamám otthon gyúrta a tésztát, soha nem lett neki fekete.


Én is gyúrok itthon tésztát, néha fekete szokott lenni, nem tudom mitől. Talán a liszt van "feljavítva" burgonya keményítővel, ami feketedik. Én is találkozom ezzel és nem jöttem rá az okára.

2022. jan. 11. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
66%
A nagyokosok akik lepontoztak, leírhatnák, hogy mi az oka a tészta szürkülésének!
2022. jan. 14. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!