Szeretnék kérni, sörkorcsolya, sajtos rúd receptet, valaki tud?
Nekunk nagymamától oroklott receot van, amit mindenki dicser
- 10 dkg hideg vaj kockazva
- 10 dkg reszelt sajt
20 dkg liszt
1 tojassargaja
Fel teaskanal so
1-2 ek tejfol amennyit felvesz
Ezt osszegyurjuk es minimum 2 orara foliaban hutobe rakjuk
Utana nyujtjuk kb 2-3 mm-re es mi nem csikozzuk rudnak hsnem negyzeteket vagunk, ugy szeretjuk jobban ezt a tesztat. Ha nagyon ropogosra akarod lehet jobb csikozni
Lekenjuk rojassal, megszorjuk meg reszelt sajttal es
180 fokon legkeveres nelkul pidosra sutjuk
Mivel ebben se eleszto se sutopor ezert gondolom hogy ez jo lehet neked mert nem az a tipikus elesztos puha verzio
Ez nagyon bevált recept, és nem kell hozzá semmi extra, egy barátnömtöl kaptam. Érdemes kipróbálni!
Sós-sajtos-ropogós, ami sokáig eláll.
30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír (keverve is lehet, fél margarin, kiegészítve 7-8 deka zsírral)10 deka reszelt sajt bele a tésztába, meg egy kevés a tetejére.
hat evőkanál hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint lehet egy kicsit több is.
A zsiradékot apróra vágva összemorzsókáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. fél órát pihentetjük, majd kb egy centis vastagra kinyújtjuk.
kb egy centis csíkokat vágunk derelyevágóval, amiket 4-5 centis darabokra vágunk.lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal/köménnyel/szezámmal.
nem túl közel tesszük egymás mellé (sütőpapíros tepsibe), mert az ecettől szépen megnőnek.
Nagyon finom, sokáig ropogós marad, érdemes dupla adagban is elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!