Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék kérni, sörkorcsolya,...

Szeretnék kérni, sörkorcsolya, sajtos rúd receptet, valaki tud?

Figyelt kérdés
Anyukám csinált, sajna már nem él. Volt receptfüzete, de eltűnt. Olyat szeretnék, ami vékony,az egész hólyagos, ráharapva szanaszét roppan. Sokat találtam a neten, de mind inkább puha, mint egy pogácsa. Esetleg valaki tud előre is köszi.
2021. dec. 30. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk nagymamától oroklott receot van, amit mindenki dicser

- 10 dkg hideg vaj kockazva

- 10 dkg reszelt sajt

20 dkg liszt

1 tojassargaja

Fel teaskanal so

1-2 ek tejfol amennyit felvesz


Ezt osszegyurjuk es minimum 2 orara foliaban hutobe rakjuk


Utana nyujtjuk kb 2-3 mm-re es mi nem csikozzuk rudnak hsnem negyzeteket vagunk, ugy szeretjuk jobban ezt a tesztat. Ha nagyon ropogosra akarod lehet jobb csikozni

Lekenjuk rojassal, megszorjuk meg reszelt sajttal es

180 fokon legkeveres nelkul pidosra sutjuk


Mivel ebben se eleszto se sutopor ezert gondolom hogy ez jo lehet neked mert nem az a tipikus elesztos puha verzio

2021. dec. 30. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon bevált recept, és nem kell hozzá semmi extra, egy barátnömtöl kaptam. Érdemes kipróbálni!

Sós-sajtos-ropogós, ami sokáig eláll.

30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír (keverve is lehet, fél margarin, kiegészítve 7-8 deka zsírral)10 deka reszelt sajt bele a tésztába, meg egy kevés a tetejére.

hat evőkanál hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint lehet egy kicsit több is.

A zsiradékot apróra vágva összemorzsókáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. fél órát pihentetjük, majd kb egy centis vastagra kinyújtjuk.

kb egy centis csíkokat vágunk derelyevágóval, amiket 4-5 centis darabokra vágunk.lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal/köménnyel/szezámmal.

nem túl közel tesszük egymás mellé (sütőpapíros tepsibe), mert az ecettől szépen megnőnek.

Nagyon finom, sokáig ropogós marad, érdemes dupla adagban is elkészíteni.

2021. dec. 30. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kipróbálom mindkettőt.
2021. dec. 30. 16:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!