Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ostya süti pontos hozzávalóit...

Ostya süti pontos hozzávalóit leírná valaki? (részletek megjegyzésben)

Figyelt kérdés

Régen készítettem sokszor, de sajnos elveszett valahol a pontos recept. Hasonlókat találtam neten, de egyik sem az amit találtam.


Valahogy úgy készült, hogy nem tudom mennyi porcukrot talán 2 kocka Ramaval és valamennyi tojassal kellett összefőzni egy edényben. Közben egy másik edényben cukrot piritani, abba tenni a darabolt diót, majd a kettő edény tartalmát összeönteni, felfőzni és két ostyalap közé tenni.


Pontos mennyiségeket tudna valaki ehhez írni?

Eddig amiket találtam és megcsináltam mostanában egyik sem lett olyan állagú amit keresek. Vagy túl kemény vagy nyúlós. A régi receptem szerinti inkább olyasmi omlósabb volt mint egy boci karamella 😁


2021. dec. 22. 13:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%

hát a margarint nem igazán szokták főzni szerintem, inkább csak fehérjét meg cukrot.

Nagyim margarint nem is tett bele, csak még dió meg liszt.

2021. dec. 22. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Pischinger néven megtalálod a receptet a neten.
2021. dec. 22. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
2021. dec. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Keleti csemege néven ismerem a leírtak alapján, várni kell, amíg kicsit megpuhul az ostya. Olyan van benne, hogy a cukrot "jegecesre" pirítjuk.

Nem vagyok most otthon, de megkeresem a pontos receptet és megírom, remélem, tetszeni fog az állaga.

2021. dec. 22. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

#3 ez nem olyan.

Nem kellett grilazst törni hozzá, csak olvasztani a cukrot és a két folyékony állagút egymáshoz keverni

2021. dec. 22. 14:54
 6/13 A kérdező kommentje:
#1 amire gondolsz az felvert cukros tojáshab. Ebben meg a tojás sárgáját kell a ramaval, porcukorral összemelegiteni (vagy főzni kicsit erre nem emlékszem) krém állagú vajascukrostojásos sárga színű lesz, azt kell a megolvasztott cukorhoz keverni.
2021. dec. 22. 14:58
 7/13 A kérdező kommentje:
#2 az egy egészen más desszert
2021. dec. 22. 14:59
 8/13 A kérdező kommentje:
#4 Köszi, várom :)
2021. dec. 22. 15:00
 9/13 A kérdező kommentje:

Egészen biztos, hogy csak tojas, rama, porcukor kell az egyik edénybe, a másikba pedig csak a cukrot olvasztani+darabolt dió. Aztán ezeket összekeverni és csak 2 darab ostya lap közé tenni.


Nincs benne Kakaó, tejszín stb. és nem sok soros ostya, csak 2 lap.

2021. dec. 22. 15:04
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, most értem ide.

25 dkg cukor jegecesre főzni (azaz a kristályok elkezdenek megmozdulni, picit olvad, de nem kell teljesen karamellává melegíteni), 25 dkg nyújtófával összetört diót beletenni, 10 dkg vaj, kicsit hűlni hagyni, hogy a tojás ne ugorjon össze, 3 egész tojás


Ez megy 2 ostyalap közé, préselni kell


A tetejére 10 dkg csokoládé 5 dkg vajjal (ezt el szoktam hagyni)

2021. dec. 25. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!