Ez is ugyanolyan tonhal?
Elnézést előre is, nem vagyok még gyakorlott a halas kajakban.
Szóval of otthon laktam, minden karácsonykor rántott tonhalat ettem. A piacon vettük meg a halasnal a pultból, fagyasztva szeletenkent, maga a szelet kiolvadva lapos volt és fehér.
Hát nagyon szerettem volna idén is már a saját kis csaladommal tonhalat, a férjem vett is, viszont ez nem fagyasztott, vörös a húsa és vastag szeletekben van.
Ettől függetlenül ugyanolyan az íze?
Köszönöm a válaszokat.
És érdemes bepacolni fokhagymás tejbe, vagy simán sózzam panirozas előtt? (Otthon csak soztuk)
Illetve szoptatás alatt is nyugodtan lehet fogyasztani, ugye?
El a kezekkel a fokhagymás tejtől! Csak só, kicsi bors, annyira finom és nemes íze/állaga van a vörös tonhalnak önmagában, hogy nem csinálunk semmi barbárságot vele a konyhában :-))
A babázáskori tonhalra nem tudom a választ, ha halgazdaságból van ott lehet zéró a higanytartalom, de fogalmam sincs. Illetve ez inkább állapotosan kérdés, szoptatásnál nem okoz bajt.
Szerintem fehér húsú tonhal nem nagyon létezik. Amit ti ettetek karácsonykor az tőkehal lehetett. Kirántani meg...pfff. Ha létezik fehér húsú tonhal az marha drága lehet, ugyan úgy mint a vörös húsú tonhal is az és vétek lenne kirántani. Sütni szokták inkább. Ha minden karácsonykor fehér húsú tonhal volt a kaja, akkor nagyon gazdag családban nevelkedtél. :) De nem hiszem...
Itt vannak jó kis receptek, hogy hogyan is készítsd el:
Igazatok lehet, valószínűleg tőkehal volt,az hasonlít ránézésre legjobban arra, amit én ettem. Csak azért fura, mert mi mindig tonhalat kértünk, és ehhez képest úgy néz ki, hogy tokehalat vettünk.
Idén legalább már tudom akkor mit kell venni :)
Ez a tonhal kovezzetek meg, de borzasztó volt, számomra tipikusan az az iszap ízű hal.
Azért köszönöm a tippeket, válaszokat és boldog új évet Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!