Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a tejbedarám?

Miért nem sikerül a tejbedarám?

Figyelt kérdés
Sokszor készítettem, mindig jó volt. Az utóbbi egy hétben kétszer is nekifutottam, de nem jó. A gríz nem szívja meg magát, a tejet meg már teljesen elforralom, főzőm vagy 40 percig. Teljesen kétségbe vagyok esve. ☹

2021. dec. 17. 11:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Én 1 literhez 2dl darát teszek, amit egy fix pohárral mérek ki mindig. Szerintem is zsemlemorzsát tettél bele. :)
2021. dec. 17. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

10: sokan nem tudják, hogy az evőkanál, mint mértékegység egy konkrét űrtartalmú mérőkanálra vonatkozik. Kb. a szokásos evőkanalak átlaga.... Konkrétan 15 ml.


Aztán van, akinél dizájnos lapos evőkanalak vannak - megint másnál meg a nagymama szép nagy és mély evőkanala... Ezért nem mindenkinél stimmelnek az ilyen kanalas receptek.


Érdemes venni párszáz ft-ért egy ilyen mérőkanálkészletet. Problem solved. :)


[link]


De van ennél jóval olcsóbban is...

2021. dec. 17. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
Dehogy zsemlemorzsát tettem bele, annyira nem vagyok zavaros. És az én bajom nem az, hogy folyós. Egyszerűn szemcsés marad, gyakorlatilag úszkálnak a tejben a dara szemek.
2021. dec. 17. 15:04
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Kevergeted a főzés közben?????
2021. dec. 17. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

“ Dehogy zsemlemorzsát tettem bele, annyira nem vagyok zavaros. ”

Csak viccből írtam, velem megesett huszonéve a fordítottja, amikor tinédzserként akartam rántottsajtot. Levettem a polcról ami hasonlított a morzsára, és szépen bepaníroztam grízzel sajtot, majd csidálkoztam, hogy nem így szokott ez barnulni.

2021. dec. 17. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy durumbúzából készült darát vettél, az nem úgy viselkedik, mint a megszokott.
2021. dec. 17. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A hiba a hozzávalókban van, hisz mindent ugyanúgy csináltál, mint eddig.


Mindenki követ el banális hibákat, így tényleg nézd meg, mi van PONTOSAN a zacskóra írva.


A tejjel nem sok baj lehet.

2021. dec. 17. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!